Mad Cow
Tillverkad i
UngernBurk
·
330 ml
·
5 % vol.
+ pant 2 kr
75:46 kr/l
Maltig smak med sötma, inslag av mörkt bröd, choklad, torkad frukt och kaffe. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk- eller lammkött.
Beska
Fyllighet
Sötma
Innehåller: Kornmalt, Laktos, Komjölk, kornmaltextrakt, Vetemalt
Innehåller: Kornmalt, Laktos, Komjölk, kornmaltextrakt, Vetemalt
Färg
Mörkbrun färg.
Doft
Maltig doft med inslag av mörkt bröd, choklad, torkad frukt och kaffe.
Smak
Maltig smak med sötma, inslag av mörkt bröd, choklad, torkad frukt och kaffe.
Beska
Fyllighet
Sötma
Färg
Mörkbrun färg.
Doft
Maltig doft med inslag av mörkt bröd, choklad, torkad frukt och kaffe.
Smak
Maltig smak med sötma, inslag av mörkt bröd, choklad, torkad frukt och kaffe.
Beska
Fyllighet
Sötma
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk- eller lammkött.
Fläsk
Lamm
Sällskapsdryck
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk- eller lammkött.
Fläsk
Lamm
Sällskapsdryck
Innehåller 1,1 standardglas
Burk · 330 ml · 5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Innehåller 1,1 standardglas
Burk · 330 ml · 5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
Burk
330 ml
188 g CO2e/l
Klimatavtryck
Lägre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Förpackningens klimatavtryck
Burk
330 ml
188 g CO2e/l
Klimatavtryck
Lägre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Burkar är ett bra val eftersom de till stor del består av material som har återvunnits och kan återvinnas igen. Går inte sönder och är effektiva att packa vid transporter. Släpper inte in ljus och bevarar därför dryckens egenskaper.
Råvaror
Kornmalt, laktos, vetemalt, extrakt av kornmalt och humle.
Producent
Horizont Brewing (Sormuves Kft.)
Om producenten
Horizont Brewing är ett oberoende hantverksbryggeri som startade 2016 och är beläget i Budapest Ungern. Förutom stout brygger dom de allra flesta öltyper från veteöl, lager och ale till suröl och annan smaksatt öl.
Tillverkning
Porter och stout är vanligtvis varmjästa, det vill säga de har jäst vid rumstemperatur. Söt porter och stout kan dels få sin sötma från laktos, mjölksocker, som i cream eller milk stout, då jästen inte kan jäsa denna typ av socker. Sötman kan också komma av att man tillför extra mycket malt, vilket gör att det blir maltsocker kvar efter jäsningen.
Visste du att...
Horizont Brewings etiketter är formgivna av en lokal konstnär som har till uppgift att fånga essensen av ölets karaktär på bild.
Råvaror
Kornmalt, laktos, vetemalt, extrakt av kornmalt och humle.
Producent
Horizont Brewing (Sormuves Kft.)
Om producenten
Horizont Brewing är ett oberoende hantverksbryggeri som startade 2016 och är beläget i Budapest Ungern. Förutom stout brygger dom de allra flesta öltyper från veteöl, lager och ale till suröl och annan smaksatt öl.
Tillverkning
Porter och stout är vanligtvis varmjästa, det vill säga de har jäst vid rumstemperatur. Söt porter och stout kan dels få sin sötma från laktos, mjölksocker, som i cream eller milk stout, då jästen inte kan jäsa denna typ av socker. Sötman kan också komma av att man tillför extra mycket malt, vilket gör att det blir maltsocker kvar efter jäsningen.
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Concealed Wines AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
1/12 - 2025
Sortiment
Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad.
Leverantör
Concealed Wines AB
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 24 st.
Säljstart
1/12 - 2025


