MontresorGrappa Bianca

Tillverkad i

Italien,Venetien

Flaska

·

700 ml

·

40 % vol.

Produktnummer: Nr 31901
319 kronor och 00 öre

455:71 kr/l

Druvig smak med inslag av päron, halm, mandel och citrusskal. Serveras rumstempererad som digestif.

1E06AA43-FF81-44FB-A18B-09DC5234FE48Created with sketchtool.

Sockerhalt

1,0 g/100ml

Laddar ...

Innehåller: Inga allergener

Färg

Vattenklar färg.

Doft

Druvig doft med inslag av sultanrussin, mandel, torkade örter och päron.

Smak

Druvig smak med inslag av päron, halm, mandel och citrusskal.

Serveringstips

Serveras rumstempererad som digestif.

1E06AA43-FF81-44FB-A18B-09DC5234FE48Created with sketchtool.

Avec/digestif

Innehåller 18,4 standardglas

Flaska · 700 ml · 40 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

700 ml

679 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Ursprung

Venetien ligger i nordöstra Italien.

Producent

Giacomo Montresor

Om producenten

Vid Gardasjöns södra strand har familjen Montresor sin bas. Deras egen vingård heter Fattoria de Cavalcaselle och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn. Firman grundades 1892.

Tillverkning

Grappa tillverkas av resterna vid vintillverkning. När man pressar druvor till vin blir druvskal och stjälkar över och dessa kan destilleras till sprit. Enligt EU får beteckningen grappa bara användas för italienska pressrestdestillat. Huvudsakligen görs grappa i norra Italien, i vinregioner som Friuli, Veneto och Piemonte. Alkoholhalten ska vara minst 37,5 volymprocent och max 86 volymprocent. Grappans karaktär beror på vilket slags vin som tillverkats, hur hårt druvresterna pressas och om grappan fatlagras eller inte.

Sortiment

Drycken ingår i vårt fasta sortiment. Sortimentet uppdateras fyra gånger om året och består av cirka 2 400 drycker. Butikens storlek och vad kunderna efterfrågar avgör vilka drycker som finns i vilka butiker. Hela det fasta sortimentet kan handlas online utan extra kostnad. 

Leverantör

Vitis Wines AB

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.

Säljstart

18/9 - 1995