Vi bygger en ny webbplats, välkommen in: beta.systembolaget.se

Vi bygger en ny webbplats, välkommen in: beta.systembolaget.se

Ank- och gåslever

Förrätt
Ank- och gåslever

Foto: Gunnar Magnusson

Ingredienser för 4 personer

4 skivor ank- eller gåslever

Förslag på tillbehör:

sauternes- eller calvadosgelé
skivor av tryffel
några blad färska milda örtkryddor
smörstekt vitt bröd alternativt grovt mörkt bröd

Gör så här

Fördela levern på tallrikar, garnera med önskade tillbehör.

Smakernas samspel

Denna eleganta rätt kommer väl till sin rätt med ett glas mogen champagne, ett sött ädelrötat vin från Bordeaux eller ett vin från Tokaj i Ungern. Ett vin av druvan pinot gris från Alsace smakar också mycket gott till.

 

Förslag på passande dryck

Vitt vin, Sött
Château Suduiraut
Château Suduiraut Frankrike 347,00
Château Doisy-Védrines
Château Doisy-Védrines Frankrike 166,00
Château Grillon
Château Grillon Frankrike 129,00
Se fler

Mousserande vin, Vitt torrt
Louis Roederer Brut Vintage
Louis Roederer Brut Vintage Frankrike 451,00
Pol Roger Brut Réserve
Pol Roger Brut Réserve Frankrike 389,00
Se fler

Alkoholfritt, Cider
Peach Pearl
Peach Pearl Polen 29,00
Stowford Press
Stowford Press Storbritannien 12,40
Briska Rosécider
Briska Rosécider Sverige 10,90
Se fler

Fler förslag på passande drycker

Kontakta kundtjänst

Vi svarar på dina frågor

Mån-fre 9:00-18:00
Lördag 10:00-15:00
Tel: 0771-83 83 00
kundtjanst@systembolaget.se

Fråga

Går det att söka på en specifik producent?

Se svaret

Våra generella öppettider

Måndag - Fredag
10:00 - 18:00

Lördag
10:00 - 13:00

Till Sök butik och ombud