Vi bygger en ny webbplats, välkommen in: beta.systembolaget.se

Vi bygger en ny webbplats, välkommen in: beta.systembolaget.se

Satayspett

Varmrätt
Satayspett

Foto: Gunnar Magnusson

Ingredienser för 4 personer

500 g kycklingfilé
3 msk olja
2 tsk nam pla (fisksås)
pressad saft av 1 lime

Sås:

1 vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1/2 finhackad chilifrukt
1/2 msk olja
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 1/2 dl jordnötter

Till servering:

jasminris

Gör så här

1. Skär kycklingen i ca 3 cm stora kuber. Trä upp dem på spett och lägg på ett fat. Häll över olja, fisksås och limesaft. Marinera ca 1 timme i kylen. Vänd spetten några gånger under marineringen.
2. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, ingefära och chili i oljan i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölken. Låt sjuda ca 10 minuter på svag värme. Lägg i jordnötterna och låt dem bli varma.
3. Mixa såsen grovt med stavmixer eller i matberedare.
4. Stek spetten på ett smort ugnssäkert fat i mitten av ugnen 7-8 minuter eller tills de är klara, vänd dem en gång under tiden.
Servera spetten med såsen och jasminris.

Smakernas samspel

Den nötiga smaken gör att viner med fatkaraktär smakar bra till. Välj ett vitt som är fylligt & smakrikt eller rött ur smaktypen fruktiga & smakrika. En ljus lageröl passar också mycket bra till.

Förslag på passande drycker

Vitt vin, Fylligt & Smakrikt
Se fler

Rött vin, Fruktigt & Smakrikt
Se fler

Fler förslag på passande drycker

Kontakta kundtjänst

Vi svarar på dina frågor

Mån-fre 9:00-18:00
Lördag 10:00-15:00
Tel: 0771-83 83 00
kundtjanst@systembolaget.se

Fråga

Hur känslig är fritexten för felsökningar?

Se svaret

Våra generella öppettider

Måndag - Fredag
10:00 - 18:00

Lördag
10:00 - 13:00

Till Sök butik och ombud