20034
Rött vin, Mjukt & Bärigt
  • Beaujolais-Villages (5003)

  • 2012
  • Frankrike
    Frankrike, Bourgogne, Beaujolais, Beaujolais-Villages
  • 79:-
  • Flaska, 750 ml
Frankrike
Frankrike, Bourgogne, Beaujolais, Beaujolais-Villages

Ungdomlig, bärig smak med inslag av skogshallon, blåbär och färska örter. Serveras vid 14-16°C till stekt fisk eller lätta rätter av ljust kött.

  • Fyllighet

    Hur fyllig känns drycken? Som vatten eller som oblandad saft? En 1:a (som vatten) är mycket sällsynt, men kan förekomma hos väldigt lätta öltyper. Motsatsen, en 12:a, är också sällsynt men ibland kan ett sött vitt vin, ett kraftigt rött eller ett starkvin vara just så väldigt fylligt.

  • Strävhet

    Ger en torr känsla i munnen och på tänderna. Denna klocka används bara för rött vin. Ju högre klockvärde, desto strävare vin - ju lägre, desto mjukare. Men ett vin med högt klockvärde behöver inte smaka så strävt om det dessutom är väldigt fylligt. Då "bäddas" strävheten in. Ett strävare vin är i regel lämpligare att lagra.

  • Fruktsyra

    Drar i kinderna, som när man biter i en citron. Denna klocka anges om de flesta viner, och är den klocka som i praktiken har det minsta spannet - värdet är i princip aldrig lägre än 5. Mildare viner än så smakar oftast platt och tråkigt.  Fruktsyran - eller friskheten - gör att vinet känns fräscht, och syran är också viktig för vinets lagringsduglighet.

  • Fågel

    Tillbehören får styra dryckesvalet. Ju mer smak desto smakrikare dryck. Till kyckling och kalkon välj ett friskt och fruktigt vitt vin. Vid smakrika tillbehör fungerar ett mjukt och bärigt rött vin. Till gås och anka passar ett fylligt och smakrikt vitt vin med fatkaraktär. Eller ett kryddigt och mustigt rödvin.

  • Fisk

    Till milda fiskrätter passar ett friskt och fruktigt eller ett lätt och avrundat vitt vin, med eller utan sötma. Veteöl går också bra. Till stekt eller grillad fisk passar fylligt och smakrikt vitt vin, eller ett mjukt och bärigt rött vin.

  • Fläsk

    Tillbehören avgör hur mycket smak rätten får. Ju smakrikare desto smakrikare dryck. Till fläskfilé med svampsås passar kryddigt och mustigt rödvin utmärkt. Eller ett fylligt och smakrikt vitt. En ljus lager med rejäl beska eller ale går bäst till salta fläskrätter. Rätter med äpple eller annan frukt rekommenderas cider eller ett druvigt och blommigt vitt vin.


  • Säljstart

    1999-09-06

  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, blåröd färg.

  • Doft

    Ungdomlig, bärig doft med inslag av skogshallon, blåbär och färska örter.

  • Råvaror

    Gamay.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Georges Duboeuf

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Provning

    2014-03-25

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    105,33

Inga träffar
{{selectedStore.Alias || selectedStore.StreetAddress || selectedStore.Address}}
{{selectedStore.OpeningHoursToday}}
Välj butik för saldo
{{info.stockInfo.StockTextLong}} {{info.stockInfo.ShelfLabel}} {{info.stockInfo.Shelf}}
  • {{option.CombinedMatch}} {{option.Stock}}