199247
Vitt vin, Friskt & Fruktigt
  • Hunter's (6202)

  • Sauvignon Blanc , 2014
  • Nya Zeeland
    Nya Zeeland, Marlborough
  • 109:-
  • Flaska, 750 ml
Nya Zeeland
Nya Zeeland, Marlborough

Mycket frisk, aromatisk smak med inslag av passionsfrukt, päron, nässlor, krusbär och citron. Serveras vid cirka 8°C som aperitif, till syrliga getostar eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur.

  • Sötma

    Hur söt är drycken? Allt ifrån 1 (helt torr) till 12 (mycket söt) förekommer. Vitt vin, rosé, mousserande och cider räknas som halvtorra om klockan står på 5-8. Rött vin saknar denna klocka, eftersom det så gott som alltid är torrt.

  • Fyllighet

    Hur fyllig känns drycken? Som vatten eller som oblandad saft? En 1:a (som vatten) är mycket sällsynt, men kan förekomma hos väldigt lätta öltyper. Motsatsen, en 12:a, är också sällsynt men ibland kan ett sött vitt vin, ett kraftigt rött eller ett starkvin vara just så väldigt fylligt.

  • Fruktsyra

    Drar i kinderna, som när man biter i en citron. Denna klocka anges om de flesta viner, och är den klocka som i praktiken har det minsta spannet - värdet är i princip aldrig lägre än 5. Mildare viner än så smakar oftast platt och tråkigt.  Fruktsyran - eller friskheten - gör att vinet känns fräscht, och syran är också viktig för vinets lagringsduglighet.

  • Aperitif

    Ett friskt & fruktigt vitt vin ökar aptiten och passar bra som aperitif. Extra festligt blir det med drycker som bubblar, som mousserande vin. Om du hellre vill ha öl - prova ett lageröl med tydlig beska. 

  • Fisk

    Till milda fiskrätter passar ett friskt och fruktigt eller ett lätt och avrundat vitt vin, med eller utan sötma. Veteöl går också bra. Till stekt eller grillad fisk passar fylligt och smakrikt vitt vin, eller ett mjukt och bärigt rött vin.

  • Ost

    Fruktigt och smakrikt rött vin går bra till hårdostar eller färska ostar med örter eller vitlök. Friskt och fruktigt vitt vin utan sötma är gott till olika getostar. Till vitmögelostar och kittostar är fylligt och smakrikt vitt vin ett bättre alternativ. Till mögelostar är ett sött vin bäst – vitt eller rött.

  • Skaldjur

    Friskt och fruktigt vitt vin utan sötma eller med liten sötma, veteöl eller en ljus lager med lagom beska passar bra. Till halstrade och gratinerade skaldjur fungerar ett fylligt och smakrikt vitt vin, ljust eller mörkt lageröl.


  • Säljstart

    2006-02-17

  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Blek, ljusgul färg med grön nyans.

  • Doft

    Ungdomlig, aromatisk doft med inslag av passionsfrukt, krusbär, ananas, lime och nässlor.

  • Råvaror

    Sauvignon blanc.

  • Sockerhalt

    <3,0 g/l

  • Producent

    Hunter's Wines

  • Leverantör

    Hjo Grosshandel AB

  • Provning

    2014-12-12

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    145,33

Inga träffar
{{selectedStore.Alias || selectedStore.StreetAddress || selectedStore.Address}}
{{selectedStore.OpeningHoursToday}}
Välj butik för saldo
{{info.stockInfo.StockTextLong}} {{info.stockInfo.ShelfLabel}} {{info.stockInfo.Shelf}}
  • {{option.CombinedMatch}} {{option.Stock}}