Söndag 14/2 uppdaterar vi systembolaget.se med ny funktionalitet. Det kommer att innebära att webbplatsen under delar av dagen kan vara svår att nå. I samband med detta kommer vår beställningstjänst att vara stängd lördag 13/2 kl 18 till söndag 14/2 kl 18.

Om Systembolaget

Systembolagets spännande historia

Spola kröken, ett par bergsmän i Falun och Sveriges kanske mest uppskattade butikspersonal. Ivan Bratt, motboken och EU. Systembolaget föddes 1955, men idén om att sälja alkohol med ansvar och utan vinstintresse är äldre än så. Här hittar du allt om vår historia.     

Så väljs sortimentet

Vin från små familjeägda vingårdar, öl från hantverksbryggerier och sprit från världsledande varumärken. Hos oss finns något för alla. Säsong, trender och kundernas efterfrågan styr sortimentet.

Vi värnar miljön

Klimatsmarta lättviktsglas, sänkt elförbrukning och minskade utsläpp. Vi arbetar för ökad miljöhänsyn. Internt och i hela den globala dryckesindustrin.

Ansvarsredovisning 2014

Systembolagets Ansvarsredovisning beskriver alla de frågor som vi har identifierat som väsentliga för vår verksamhet och våra intressenter. Här hittar du också vår finansiella rapportering och bolagsstyrningsrapport. Vi förklarar hur det kan vara ansvarsfullt att sälja alkohol, hur vi väljer vårt sortiment och varför det inte finns kyldiskar i våra butiker.

Fakta om Systembolaget

Här hittar du bland annat fakta om organisationen, information om årsstämma och ekonomisk information.