iPhone, iPod eller iPad? Ladda gärna ner vår app gratis på App Store.

Använder du Android? Ladda ner vår app på Google Play.

Musslor i vitt vin

Förrätt, varmrätt
Musslor i vitt vin

Ingredienser för 4 personer

(Som varmrätt räcker denna sats till 2 portioner)
1 kg färska blåmusslor med skal
1/2 purjolök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl torrt vitt vin

Till servering:

pommes frites
majonnäs

Gör så här

1. Skrapa och tvätta musslorna. Kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när du knackar dem i t ex köksbänken.
2. Skölj och skär purjon fint. Fräs den i olja i en kastrulll ca 2 minuter. Rör hela tiden.
3. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt vitlök och timjan i kastrullen och fräs ytterligare ca 1 minut.
4. Lägg ner dem i kastrullen. Salta och peppra. Rör om försiktigt. Häll i vinet och sjud under lock tills skalen på musslorna öppnat sig, ca 5 minuter.
5. Servera omedelbart med pommes frites och majonnäs.

Smakernas samspel

Denna klassiska rätt - Moules à la Marinière - passar allra bäst till ett friskt & fruktigt, torrt vitt vin. Vinet i grytan behöver inte vara av samma sort men får gärna vara i samma stil.

Förslag på passande drycker

Vitt vin, Torrt| Friskt & Fruktigt
Se fler

Mousserande vin, Vitt torrt
Se fler

Alkoholfritt, Vitt
Natureo Free Muscat
Natureo Free Muscat Spanien 28,00
Loxton Semillon Chardonnay
Loxton Semillon Chardonnay Australien 48,00
Se fler

Kontakta kundtjänst

Vi svarar på dina frågor

Mån-fre 9:00-18:00
Lördag 10:00-15:00
Tel: 0771-83 83 00
kundtjanst@systembolaget.se

Fråga

Hållbarhet, vad söker man på?

Se svaret

Våra generella öppettider

Måndag - Fredag
10:00 - 18:00

Lördag
10:00 - 13:00

Till Sök butik och ombud