Hemleverans gör du enklast på beta.systembolaget.se.

Om beställningar med anledning av Covid-19

Här ger vi information om tillfälligt begränsade möjligheter att beställa drycker.

Vår leveranskapacitet är lägre än normalt

På grund av personalbrist på våra centrallager i och med Covid-19 har vår leveranskapacitet påverkats. Full leveranskapacitet är fortfarande långt bort, men det ser för tillfället bättre ut tack vare nyrekryteringar och fler medarbetare tillbaka på jobbet. Vår kapacitet kan påverkas framåt. Det kan i sin tur påverka leveranstider och våra möjligheter att leverera olika sortiment.

 

Webblanseringar pausas 2 april

Kommande webblanseringar pausas tills vidare. Det hålls därmed ingen webblansering den 2 april. Vi kan i dagsläget inte säga när nästa webblansering blir.

Mer om pausade webblanseringar

Tillfälligt sortiment går inte att beställa

 • Vårt tillfälliga sortiment finns som vanligt i butiker med detta sortiment. Söker du upp en dryck här på webbplatsen kan du se vilka butiker som har den.
 • Samtliga Systembolaget-butiker har också möjlighet att ta hem drycker ur sortimentet om det finns en lokal efterfrågan. Det gör att drycker i Tillfälligt sortiiment kan finnas i fler butiker än i vanliga fall.
 • Däremot går det inte att beställa ur Tillfälligt sortiment via systembolaget.se eller beta.systembolaget.se sedan lördag 21 mars. Butikerna kan inte heller göra beställningar åt enskilda kunder.

Lista över butiker med de mest exklusiva dryckerna i Tillfälligt sortiment (tidigare Små partier)

När går Tillfälligt sortiment att beställa igen?

Vi vet inte i dagsläget, men vi hoppas naturligtvis kunna erbjuda beställningar ur Tillfälligt sortiment så snart det bara går. Vi vet att det är ett populärt sortiment hos våra kunniga vin-, sprit- och ölkunder - och vill inget annat än att åter göra det beställningsbart.

Vad går att beställa just nu?

Du kan beställa:

 • Drycker i sortimentet Lokalt & Småskaligt
 • Allt i vårt fasta, ordinarie sortiment
 • Påskdrycker
 • Ordervaror (beställningssortimentet)

Om Lokalt & Småskaligt 

Du kan beställa Lokalt & Småskaligt på webben och direkt i butikerna precis som vanligt. Tidigare aviserade begränsning av beställningar gäller med andra ord inte. 

Vi har även infört en tillfällig möjlighet för samtliga Systembolaget-butiker att ta hem drycker ur Lokalt & Småskaligt till butikens hylla. Den möjligheten finns tills vidare kvar om butiker har en lokal efterfrågan på en dryck. Det gör att drycker i detta sortiment kan finnas i fler butiker än i vanliga fall.

Vi hoppas innerligt klara oss från ytterligare personalbrist, men vår leveranskapacitet kan komma att påverkas framåt.

Påverkas leveranstiderna för beställningar?

Personalen på våra lager jobbar stenhårt för att leveranstiderna ska påverkas så lite det bara går, men leveranstiderna kan komma att påverkas. Allt beror på hur stor personalstyrka vi kan hålla och hur många beställningar som läggs. Begränsningen av Tillfälligt sortiment och pausade webblanseringar hjälper oss i möjligheten att leverera beställningar.

Frågor och funderingar?

Kontakta vår kundtjänst:

 • Chatta här på webbplatsen (vardag 9-20, lördag: 9-15)
 • Ring 0771 – 83 83 00 (vardag: 9-17, lördag: 10-15)
 • Mejla:kundtjanst@systembolaget.se
 • Ställ din fråga på Facebook (vardag 9-21, helg 10-21)