Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

Nya dagar och butiker för lansering av Tillfälligt sortiment

För att undvika köbildning i och utanför våra butiker sprider vi nu ut och ändrar dagar för lansering av Tillfälligt sortiment. Fler butiker kommer också få ett större utbud av Tillfälligt sortiment.

Uppdaterad 24 april kl 09.46

Att erbjuda ett brett, aktuellt och högkvalitativt sortiment som säljs med god service och stor omtanke ingår i vårt uppdrag. Därför kommer vi så långt det är möjligt att fortsätta lansera nyheter i det Tillfälliga sortimentet, ett sortiment som vi vet är uppskattat av många av våra kunder. Just nu, när många producenter i Sverige och i övriga världen kämpar för sin överlevnad, vill vi också ta ansvar och göra vad vi kan för att upprätthålla en viktig distributionskanal.

Lanseringar tisdagar och onsdagar

Istället för att lansera varannan fredag, då vi generellt har många kunder, så kommer vi att lansera nyheter i det Tillfälliga sortimentet varje tisdag och varannan onsdag. På så sätt sprider vi ut lanseringarna under fler dagar i månaden. Totalt lanserar vi samma mängd drycker, men färre per tillfälle. Allt som lanseras är inte av intresse för alla som besöker oss under ett släpp, vilket innebär att kundbesöken sprids ut över olika tillfällen.​

Lansering 24 april framflyttad

Den planerade lanseringen av tillfälligt sortiment 24 april är på grund av dessa ändringar framflyttad och uppdelad.

Första lansering 5 och 6 maj

Dryckerna som skulle ha lanserats den 24 april kommer istället släppas den 5, 6 och 12 maj. Fler datum och vilka produkter som lanseras när kommer vi att kommunicera på systembolaget.se i god tid innan varje lansering.

Utökat sortiment i fler butiker

Från och med 5 maj kommer fler butiker lansera våra mest exklusiva viner – det handlar om elva butiker istället för det normala tre (vinkällarbutikerna i Stockholm, Malmö och Göteborg).

Butiker som under en period inte kommer att lansera tillfälliga nyheter på lanseringsdagen är PK-huset i Stockholm och Mårtenstorget i Lund. Detta för att minska problematisk köbildning.

Vilka butiker får utökat Tillfälligt sortiment av vin?

Följande butiker får utökat sortiment och har från och med nyhetslanseringen den 5 maj hela "vinkällarsortimentet" för vin:

 • Bromma Blocks
 • Torsplan
 •  Arninge
 •  Lidingö
 • Haninge Söderby
 • Sickla
 • Västra hamnen
 • Karl Johansgatan
 • Torpavallsgatan

Följande butiker får utökat vinsortiment: 

 • Bangatan Lund
 • Löddeköpinge

 Inför varje släpp kan du se vilka butiker som har vilka varor.

Alla butiker med Tillfälligt sortiment av vin, öl och sprit

Läs mer om våra åtgärder för att minska smittspridning i butik och vid leveranser

Lansering endast i butik

På grund av covid-19 har beställningar av hemleverans och beställningar till våra ombud ökat markant. Detta tillsammans med personalbrist hos oss har lett till att vi nått kapacitetstaket i våra depåer. För att möta så många kundbehov som möjligt har vi tyvärr varit tvungna att pausa beställningar av det Tillfälliga sortimentet – både online och i butikerna. Mer om pausade beställningar av Tillfälligt sortiment kan du läsa om här.

Med omtanke om varandra

I Systembolagets uppdrag ingår att med omtanke och god service erbjuda ett brett, aktuellt sortiment av hög kvalitet. Vårt tillfälliga sortiment är uppskattat och vi fokuserar på att så långt som möjligt upprätthålla en normal service. Därför gör vi dessa ändringar. Vi uppmanar också alla våra besökare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hålla avstånd till varandra. Tillsammans kan vi hjälpas åt att undvika köer och därmed risken för smittspridning.