Alkoholfritt till nyårsmaten

Alkoholfritt till nyårsmaten

Gott i glasen till nyår vill alla ha. Men behöver det alltid vara alkohol? Här får du tips på bra alkoholfria drycker till nyårsmaten.

Hummer

Naturell eller gratinerad så passar ett mousserande vin eller vitt vin till nyårshummern. Det gäller arommässigt, men även att vinerna har lite fruktsötma som matchar umamismaken i rätten.

Tips på dryck: Passande mousserande, passande vin.

Ostron

Smak av salt och umami. Här matchar du gärna med ett mousserande, vitt vin eller lättare öl.

Tips på dryck: Passande mousserande, passande vin, passande öl.

Kräftsoppa

Här balanseras sötma, sälta och umami med syra från matlagningsvinen. Ett mousserande, vitt vin och ljus lager matchar arom-mässigt och tar hand om grundsmakerna i soppan.

Tips på dryck: Passande mousserande, passande vin, passande öl.

Oxfilé

En efterfrågad rätt hos de som ringer vår kundtjänst inför nyår. De flesta rätter på oxfilé är smakrika och det matchas bäst med smakrik dryck.


Tips på dryck: Passande must, passande öl

Vilträtter

De flesta vilträtter är smakrika och inte sällan med mustig sås och även gräddig gratäng. Ale och olika muster passar bra till. Alkoholfria röda viner kan vara lite för mjuka i smaken för att matcha fullt ut.

Tips på dryck: Passande must, passande öl, passande rött vin

Chokladfondant

Söt och smakrik dessert som matchas med smakrik dryck. Är det mörk choklad i receptet så passar röd glögg till. Är desserten gjord på ljusare choklad kan en vit glögg vara ett alternativ.

Tips på dryck: Passande glögg

Gino

Frukt med täcke av vit choklad. Vitt mousserande med sötma tar hand om söt frukt och lättar även upp den feta chokladen.

Tips på dryck: Passande mousserande

Äppeldesserter

Dryck med äppelsmak matchar desserter gjorda på äpplen, enligt principen liknande smak i glaset som på tallriken.

Tips på dryck: Passande dryck