Passande dryck till libanesisk mat 

Maten från Libanon innehåller många kryddor och färska örter. Många av rätterna är vinvänliga.

Den libanesiska maten domineras av kryddor. En blandning av svartpeppar, kryddpeppar, kanel, muskotnöt, ingefära, kardemumma och kryddnejlika ger tillsammans med de färska örtkryddorna, persilja och mynta den libanesiska maten sin prägel.

Vin eller öl beror på hettan

Alla dessa kryddor och örter är vinvänliga om de doseras rätt och hettan inte blir dominerande. Krämiga röror som baba ghanousch och hummus är mycket vinvänliga, medan de heta rörorna av paprika och valnötter passar bättre ihop med öl.

På mezetallriken ryms smakrika lamm- och kycklingrätter, kryddstarka vegetariska rätter, salt haloumi och syrliga röror med sting. Ett ljust lageröl med liten till medelstor beska, ett vitt vin från smaktypen friskt & fruktigt vitt vin eller en rosé från smaktypen fruktigt & smakrikt passar bra till. Tänk på att välja ett vin med hög fruktsyra. Drycken upplevs nämligen som platt om den inte har lika hög syra som maten.