Passande dryck till libanesisk mat 

Maten från Libanon innehåller många kryddor och färska örter. Många av rätterna är vinvänliga.

Vin till libanesisk mat

Den libanesiska maten domineras av kryddor. En blandning av svartpeppar, kryddpeppar, kanel, muskotnöt, ingefära, kardemumma och kryddnejlika sätter tillsammans med de färska örtkryddorna, persilja och mynta, sin prägel på den libanesiska maten. Krämiga röror som baba ghanousch och hummus är mycket vinvänliga, medan de heta rörorna av paprika och valnötter passar bättre ihop med öl.

Rosévin till libanesisk mat
Vitt vin till libanesisk mat
Rött vin till libanesisk mat

Öl till libanesisk mat

Ju hetare maten är kryddad desto tydligare blir det att öl med låg beska passar bättre än vin. Öl har inte så mycket alkohol (förstärker hettan) samt har kolsyra som dämpar det kryddstarka.

Lager i internationell still