Dryck till mexikansk mat

Mexikansk mat är överlag kryddstark. Hettan gör att en lättare öl passar bra till de flesta rätter.

Habanero, jalapeño, chipotle, ancho och tabasco. Chilipeppar präglar en stor del av det mexikanska köket som överlag är kryddstarkt med syrliga smaker från tomater och lime. Majs, bönor, tortillabröd, ris och den söta milda smaken från avokado dämpar hettan och syran.

Öl till mexikansk mat

Sammantaget gör det att mexikansk mat inte är särskilt vinvänlig. Mexiko är känt för sina ljusa, lätta lageröl som nästan är helt utan beska. Dessa milda öl mildrar upplevelsen av hetta och passar till traditionell mexikansk mat som taquitos med heta salsor eller till texmex som fajitas eller burritos.

Vin till mexikansk mat

Den som ändå vill dricka vin gör klokt i att dra ned på de heta inslagen och välja ett mjukt rött vin utan alltför mycket strävhet, eftersom de heta smakerna förstärker upplevelsen av strävhet. Ett vitt vin får gärna ha sötma som mildrar hettan.