Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Välj dryck till grekisk mat

Grönsaker, örter, fårost, fisk och kött i olika varianter. Klassisk grekisk mat är lätt att tycka om.

Grönsaker, örter, vin, fisk, bröd och olika sorters kött utgör basen i det grekiska köket. Smakrika grönsaker som aubergine och zucchini, syrliga mejeriprodukter som fetaost och yoghurt, samt kött från lamm eller fläsk är vanliga ingredienser.

Vin och öl till moussaka

Moussaka är en populär grekisk rätt som består av lager av lammfärs, skivade auberginer och tomater, toppat med sås eller äggstanning med ost och därefter gräddad i ugn. Till moussaka passar röda viner från smaktyperna mjukt & bärigt eller fruktigt & smakrikt, eller vita viner från typen fylligt & smakrikt.

Vin och öl till grekisk sallad

Grekisk sallad är en lätt rätt med sälta och syra. Ett friskt och fruktigt vitt vin, ett ljust lageröl i pilsnerstil och rosévin passar bra till. En mildare öl som lager i internationell stil eller veteöl, hefeweizen, går också bra till.

Vin och öl till souvlaki

Fläskkött eller kyckling som har fått smak från gillen, serveras ofta med syrlig tzatziki med mycket smak av vitlök. Ett friskt vitt vin, fruktig rosé eller ett lättare kryddigt och mustigt rött går bra till. Ljus lager av stilen dortmunder eller en pale ale passar till den som föredrar öl.