, Cider
  • Stowford PressNr 1989

  • Storbritannien
    Tillverkad i Storbritannien , England
  • 7:-
  • Flaska , 330 ml
Storbritannien
Tillverkad i Storbritannien , England

Torr, fruktig smak med viss sötma, tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av halm och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk eller fläskkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2008-05-02
  • Alkoholhalt

    0,5 %

  • Färg

    Mörk, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av aprikos och halm.

  • Råvaror

    Äpplen.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    56 g/l

  • Övrigt

    Till skillnad från vin finns inga gemensamma EU-regler för cider. I England måste andelen äpple vara minst 75 procent och resten päron. Tillsats av socker och färgämnen är tillåtet.

  • Producent

    H Weston & Sons

  • Om producenten

    H Weston & Sons har producerat cider i byn Much Marcle, mellan Birmingham och Cardiff, sedan 1876. Företaget äger 160 hektar odlingar och köper in kompletterande mängd frukt.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De nyplockade äpplena sköljs först rena från gräs, löv och lera. De hackas sedan till en massa som pressas och äppelsaften jäses i ektankar. När alkoholhalten nått max 0,5% avbryts jäsningen och cidern tappas på flaska.

  • Kr/l - jämförpris

    21,21

  • Säljstart

    2008-05-02
  • Alkoholhalt

    0,5 %

  • Färg

    Mörk, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av aprikos och halm.

  • Råvaror

    Äpplen.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    56 g/l

  • Övrigt

    Till skillnad från vin finns inga gemensamma EU-regler för cider. I England måste andelen äpple vara minst 75 procent och resten päron. Tillsats av socker och färgämnen är tillåtet.

  • Producent

    H Weston & Sons

  • Om producenten

    H Weston & Sons har producerat cider i byn Much Marcle, mellan Birmingham och Cardiff, sedan 1876. Företaget äger 160 hektar odlingar och köper in kompletterande mängd frukt.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De nyplockade äpplena sköljs först rena från gräs, löv och lera. De hackas sedan till en massa som pressas och äppelsaften jäses i ektankar. När alkoholhalten nått max 0,5% avbryts jäsningen och cidern tappas på flaska.

  • Kr/l - jämförpris

    21,21