Sake
  • Akita Fuji NigoriNr 168

  • 2014
  • Japan
    Japan
  • 84:-
  • Flaska , 300 ml
Japan
Japan

Nyanserad, aningen blommig smak med sötma, inslag av jasminris, mandelmjölk, kokos och grön banan. Jästfällning. Serveras vid 5-15°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller serveras som aperitif.


Produktinformation

  • Säljstart

    2015-03-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Oklar, mjölkfärgad med gul nyans.

  • Doft

    Nyanserad, aningen blommig doft med inslag av jasminris, mandel och grön banan.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    41 g/l

  • Övrigt

    Nigori är en variant av sake. Namnet betyder ungefär oklar eller grumlig och syftar på dryckens färg och utseende. TIll denna sake har man tillsatt farinsocker och sprit.

  • Producent

    Kinmon Akita Sake Brewery Co

  • Om producenten

    Kinmon Akita Sake Brewery Co grundades 1936, under namnet Akita Fuji Sake Brewery. Det nuvarande namnet har använts sedan 1973 och är en sammanslagning av det ursprungliga bryggeriet och en leverantör av sake. Bryggeriet ligger i Daisen-shi i den sydöstra delen av prefekturen Akita och ägs av Takashi Sasaki. Bryggmästare är Choichiro Takagai.

  • Leverantör

    Spiritpartners Nordic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på 20 volymprocent efter avslutad jäsning, och späds därefter till 14-16 volymprocent. Till denna sake har man polerat riset ner till 70 procent av sin ursprunglig storlek

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    280

  • Säljstart

    2015-03-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Oklar, mjölkfärgad med gul nyans.

  • Doft

    Nyanserad, aningen blommig doft med inslag av jasminris, mandel och grön banan.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    41 g/l

  • Övrigt

    Nigori är en variant av sake. Namnet betyder ungefär oklar eller grumlig och syftar på dryckens färg och utseende. TIll denna sake har man tillsatt farinsocker och sprit.

  • Producent

    Kinmon Akita Sake Brewery Co

  • Om producenten

    Kinmon Akita Sake Brewery Co grundades 1936, under namnet Akita Fuji Sake Brewery. Det nuvarande namnet har använts sedan 1973 och är en sammanslagning av det ursprungliga bryggeriet och en leverantör av sake. Bryggeriet ligger i Daisen-shi i den sydöstra delen av prefekturen Akita och ägs av Takashi Sasaki. Bryggmästare är Choichiro Takagai.

  • Leverantör

    Spiritpartners Nordic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på 20 volymprocent efter avslutad jäsning, och späds därefter till 14-16 volymprocent. Till denna sake har man polerat riset ner till 70 procent av sin ursprunglig storlek

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    280