Aperitif och dessert , Övrigt starkvin
  • AllesverlorenNr 12109

  • Fine Old Vintage , 2011
  • Sydafrika
    Sydafrika , Western Cape , , Swartland
  • 159:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
Sydafrika , Western Cape , , Swartland

Kryddig, något utvecklad, söt smak med inslag av fat, torkade körsbär, katrinplommon, peppar, russin och kanel. Serveras vid cirka 18°C till desserter, gärna innehållandes nötter eller choklad.


Produktinformation

  • Säljstart

    2006-04-01
  • Alkoholhalt

    20,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, katrinplommon, peppar, torkade fikon, kanel och mörka körsbär.

  • Råvaror

    20% tinta barocca, 20% souzao, 20% pontac samt 10% vardera av , tinta roriz, malvasia rey och tinta francesca.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    93 g/l

  • Producent

    Allesverloren Wine Estate

  • Om producenten

    Allesverloren grundades 1704 och började producera vin 1806. Namnet allesverloren härrör från de första ägarnas tid. På den tiden åkte man regelbundet den långa vägen till Stellenbosch för att besöka kyrkan och köpa förnödenheter. När de vid ett tillfälle återvände efter några dagar hade hela egendomen brunnit ner. I sin förtvivlan utropade ägaren "allesverloren", allt är förlorat.

  • Leverantör

    janake wine group AB

  • Odlingsområde

    Swartland ligger norr om Kapstaden i Coastal Region.

  • Jordmån

    Malmesburyskiffer.

  • Skörd

    I mitten av mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen avbröts med en tillsats av vinsprit.

  • Lagring

    Drygt fyra år på gamla ekfat.

  • Hållbarhet

    Vinner inte på lagring.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    212

  • Säljstart

    2006-04-01
  • Alkoholhalt

    20,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, katrinplommon, peppar, torkade fikon, kanel och mörka körsbär.

  • Råvaror

    20% tinta barocca, 20% souzao, 20% pontac samt 10% vardera av , tinta roriz, malvasia rey och tinta francesca.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    93 g/l

  • Producent

    Allesverloren Wine Estate

  • Om producenten

    Allesverloren grundades 1704 och började producera vin 1806. Namnet allesverloren härrör från de första ägarnas tid. På den tiden åkte man regelbundet den långa vägen till Stellenbosch för att besöka kyrkan och köpa förnödenheter. När de vid ett tillfälle återvände efter några dagar hade hela egendomen brunnit ner. I sin förtvivlan utropade ägaren "allesverloren", allt är förlorat.

  • Leverantör

    janake wine group AB

  • Odlingsområde

    Swartland ligger norr om Kapstaden i Coastal Region.

  • Jordmån

    Malmesburyskiffer.

  • Skörd

    I mitten av mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen avbröts med en tillsats av vinsprit.

  • Lagring

    Drygt fyra år på gamla ekfat.

  • Hållbarhet

    Vinner inte på lagring.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    212