Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

Aperitif och dessert , Madeira , Malmsey/malvasia
  • Blandy'sNr 7833

  • Colheita Malmsey , 2012
  • Portugal
    Portugal , Madeira
  • 177:-
  • Flaska , 500 ml
Portugal
Portugal , Madeira

Söt, nyanserad smak med inslag av torkade dadlar, muscovadosocker, apelsin, kanel, mörk choklad och valnötter. Serveras vid 14-16°C till knäckiga desserter, exempelvis crème brûlée, samt till desserter innehållande nötter eller choklad.


Produktinformation

  • Säljstart

    2004-01-01
  • Alkoholhalt

    19 %

  • Färg

    Ljus, brun färg.

  • Doft

    Nötig, stiltypiskt bränd doft med inslag av torkad frukt, muscovadosocker, pomerans, choklad och kryddor.

  • Råvaror

    Malmsey.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    110 g/l

  • Övrigt

    Colheita betyder skörd på portugisiska och druvorna till detta vin skördades 2010. Madeira tillverkas av flera olika druvsorter beroende på vilken stil man vill göra. Malvosie, eller malmsey, mognar sent och ger de allra sötaste och fylligaste madeiravinerna.

  • Producent

    Blandy's

  • Om producenten

    John Blandy kom till Madeira i början av 1808. Tillsammans med sina bröder Thomas och George grundade han firman 1811.

  • Leverantör

    Hjo Grosshandel AB

  • Odlingsområde

    Madeira ligger i Atlanten, cirka 100 mil sydväst om Portugal och 75 mil väster om nordafrikas kust.

  • Jordmån

    Ön Madeira består huvudsakligen av vulkaniska bergarter.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste vid en temperatur runt 18-21 grader i temperaturkontrollerade tankar. För att behålla sötman avbröts jäsningen med druvsprit efter 3-4 dagar.

  • Lagring

    Det är den speciella lagringen som ger madeira sin karaktäristiska brända ton. Processen kallas estufagem och innebär att vinet hettas upp under en längre tid. Ursprungligen skedde denna uppvärmning naturligt genom att vinfaten transporterades till sjöss och utsattes för sol och värme. I dag sköts processen mer rationellt utan båtresor genom att vinet värms upp till 30-50°C under minst tre månader. Denna madeira lagrades i amerikanska ekfat i traditionellt canteiros, ett system där faten hettas upp via cirkulation av varm luft. Faten flyttas successivt genom åren av lagring från översta våningen till mellersta och slutligen till den nedersta våningen där det är som svalast. Vinet buteljeras när det uppnått önskad mognad.

  • Kr/l - jämförpris

    354

  • Säljstart

    2004-01-01
  • Alkoholhalt

    19 %

  • Färg

    Ljus, brun färg.

  • Doft

    Nötig, stiltypiskt bränd doft med inslag av torkad frukt, muscovadosocker, pomerans, choklad och kryddor.

  • Råvaror

    Malmsey.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    110 g/l

  • Övrigt

    Colheita betyder skörd på portugisiska och druvorna till detta vin skördades 2010. Madeira tillverkas av flera olika druvsorter beroende på vilken stil man vill göra. Malvosie, eller malmsey, mognar sent och ger de allra sötaste och fylligaste madeiravinerna.

  • Producent

    Blandy's

  • Om producenten

    John Blandy kom till Madeira i början av 1808. Tillsammans med sina bröder Thomas och George grundade han firman 1811.

  • Leverantör

    Hjo Grosshandel AB

  • Odlingsområde

    Madeira ligger i Atlanten, cirka 100 mil sydväst om Portugal och 75 mil väster om nordafrikas kust.

  • Jordmån

    Ön Madeira består huvudsakligen av vulkaniska bergarter.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste vid en temperatur runt 18-21 grader i temperaturkontrollerade tankar. För att behålla sötman avbröts jäsningen med druvsprit efter 3-4 dagar.

  • Lagring

    Det är den speciella lagringen som ger madeira sin karaktäristiska brända ton. Processen kallas estufagem och innebär att vinet hettas upp under en längre tid. Ursprungligen skedde denna uppvärmning naturligt genom att vinfaten transporterades till sjöss och utsattes för sol och värme. I dag sköts processen mer rationellt utan båtresor genom att vinet värms upp till 30-50°C under minst tre månader. Denna madeira lagrades i amerikanska ekfat i traditionellt canteiros, ett system där faten hettas upp via cirkulation av varm luft. Faten flyttas successivt genom åren av lagring från översta våningen till mellersta och slutligen till den nedersta våningen där det är som svalast. Vinet buteljeras när det uppnått önskad mognad.

  • Kr/l - jämförpris

    354