Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

Glögg och Glühwein
  • Blossa StarkvinsglöggNr 8505

  • Röd
  • Internationellt märke
    Internationellt märke
  • 89:-
  • Flaska , 750 ml
Internationellt märke
Internationellt märke

Kryddig, påtagligt söt smak med inslag av kryddnejlika, ingefära, torkade dadlar, sirap och kanel.


Produktinformation

  • Säljstart

    1996-11-11
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Brunröd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av kryddnejlika, ingefära, torkade dadlar och kanel.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    200 g/l

  • Övrigt

    Att dricka varmt kryddat vin har anor långt bak i tiden. Man drack kryddat vin i antikens Grekland och romarna sötade sitt vin och smaksatte det bland annat med kryddor och blommor. Ordet ’glögg’ kommer av glödga, som betyder att värma upp. Första gången glödgat vin nämns i Sverige är i början av 1600-talet. Den svenska traditionen att dricka glögg i juletid kom någon gång under 1890-talet. Varje vinhandlare hade sin egen blandning och såldes ofta med jul och tomtemotiv. Oftast är basen ett enkelt vin som blandas med sockerlag och vanliga smaksättare är russin, sötmandel, kanel, kardemumma, nejlikor, citrsufrukter, pomerans och vanilj. I dag dricker vi svenskar drygt 5 miljoner liter glögg varje jul.

  • Producent

    Altia

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Kr/l - jämförpris

    118,67

  • Säljstart

    1996-11-11
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Brunröd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av kryddnejlika, ingefära, torkade dadlar och kanel.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    200 g/l

  • Övrigt

    Att dricka varmt kryddat vin har anor långt bak i tiden. Man drack kryddat vin i antikens Grekland och romarna sötade sitt vin och smaksatte det bland annat med kryddor och blommor. Ordet ’glögg’ kommer av glödga, som betyder att värma upp. Första gången glödgat vin nämns i Sverige är i början av 1600-talet. Den svenska traditionen att dricka glögg i juletid kom någon gång under 1890-talet. Varje vinhandlare hade sin egen blandning och såldes ofta med jul och tomtemotiv. Oftast är basen ett enkelt vin som blandas med sockerlag och vanliga smaksättare är russin, sötmandel, kanel, kardemumma, nejlikor, citrsufrukter, pomerans och vanilj. I dag dricker vi svenskar drygt 5 miljoner liter glögg varje jul.

  • Producent

    Altia

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Kr/l - jämförpris

    118,67