Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Glögg och Glühwein
  • Blossa VinglöggNr 4000

  • Internationellt märke
    Internationellt märke
  • 87:-
  • Flaska , 750 ml
Internationellt märke
Internationellt märke

Kryddig, mycket söt smak med inslag av kryddnejlika, kanel, russin, pomerans och kardemumma.


Produktinformation

  • Säljstart

    1996-11-17
  • Alkoholhalt

    10 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av kryddnejlika, russin, peppar, pomerans och kardemumma.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    189 g/l

  • Övrigt

    Ordet ’glögg’ kommer av glödga, som betyder att värma upp. Att värma och krydda vin är inget nytt påfund. I antikens Grekland drack man kryddat vin och även romarna sötade sitt vin och smaksatte det bland annat med kryddor och blommor. Första gången glödgat vin nämns i Sverige är i början av 1600-talet. Den svenska traditionen att dricka glögg i juletid kom någon gång i slutet av 1800-talet. Varje vinhandlare hade då sin egen blandning och flaskorna såldes ofta med jul- och tomtemotiv. I dag dricker vi svenskar drygt fem miljoner liter glögg varje jul.

  • Producent

    Altia

  • Om producenten

    Blossa har tillverkats enligt samma recept i cirka 150 år. Idag tillhör varumärket Altia.

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Glögg tillverkas genom att blanda vin med bland annat kryddor, torkade frukter, citrusskal och sockerlag.

  • Kr/l - jämförpris

    116

  • Säljstart

    1996-11-17
  • Alkoholhalt

    10 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av kryddnejlika, russin, peppar, pomerans och kardemumma.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    189 g/l

  • Övrigt

    Ordet ’glögg’ kommer av glödga, som betyder att värma upp. Att värma och krydda vin är inget nytt påfund. I antikens Grekland drack man kryddat vin och även romarna sötade sitt vin och smaksatte det bland annat med kryddor och blommor. Första gången glödgat vin nämns i Sverige är i början av 1600-talet. Den svenska traditionen att dricka glögg i juletid kom någon gång i slutet av 1800-talet. Varje vinhandlare hade då sin egen blandning och flaskorna såldes ofta med jul- och tomtemotiv. I dag dricker vi svenskar drygt fem miljoner liter glögg varje jul.

  • Producent

    Altia

  • Om producenten

    Blossa har tillverkats enligt samma recept i cirka 150 år. Idag tillhör varumärket Altia.

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Glögg tillverkas genom att blanda vin med bland annat kryddor, torkade frukter, citrusskal och sockerlag.

  • Kr/l - jämförpris

    116