Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

Glögg och Glühwein
  • Blossa VinglöggNr 4000

  • Internationellt märke
    Internationellt märke
  • 79:-
  • Flaska , 750 ml
Internationellt märke
Internationellt märke

Kryddig, mycket söt smak med inslag av kryddnejlika, kanel, russin, pomerans och kardemumma.


Produktinformation

  • Säljstart

    1996-11-17
  • Alkoholhalt

    10 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av kryddnejlika, russin, peppar, pomerans och kardemumma.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    189 g/l

  • Övrigt

    Ordet ’glögg’ kommer av glödga, som betyder att värma upp. Att värma och krydda vin är inget nytt påfund. I antikens Grekland drack man kryddat vin och även romarna sötade sitt vin och smaksatte det bland annat med kryddor och blommor. Första gången glödgat vin nämns i Sverige är i början av 1600-talet. Den svenska traditionen att dricka glögg i juletid kom någon gång i slutet av 1800-talet. Varje vinhandlare hade då sin egen blandning och flaskorna såldes ofta med jul- och tomtemotiv. I dag dricker vi svenskar drygt fem miljoner liter glögg varje jul.

  • Producent

    Altia

  • Om producenten

    Blossa har tillverkats enligt samma recept i cirka 150 år. Idag tillhör varumärket Altia.

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Glögg tillverkas genom att blanda vin med bland annat kryddor, torkade frukter, citrusskal och sockerlag.

  • Kr/l - jämförpris

    105,33

  • Säljstart

    1996-11-17
  • Alkoholhalt

    10 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av kryddnejlika, russin, peppar, pomerans och kardemumma.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    189 g/l

  • Övrigt

    Ordet ’glögg’ kommer av glödga, som betyder att värma upp. Att värma och krydda vin är inget nytt påfund. I antikens Grekland drack man kryddat vin och även romarna sötade sitt vin och smaksatte det bland annat med kryddor och blommor. Första gången glödgat vin nämns i Sverige är i början av 1600-talet. Den svenska traditionen att dricka glögg i juletid kom någon gång i slutet av 1800-talet. Varje vinhandlare hade då sin egen blandning och flaskorna såldes ofta med jul- och tomtemotiv. I dag dricker vi svenskar drygt fem miljoner liter glögg varje jul.

  • Producent

    Altia

  • Om producenten

    Blossa har tillverkats enligt samma recept i cirka 150 år. Idag tillhör varumärket Altia.

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Glögg tillverkas genom att blanda vin med bland annat kryddor, torkade frukter, citrusskal och sockerlag.

  • Kr/l - jämförpris

    105,33