Aperitif och dessert , Smaksatta viner & fruktviner , Andra smaksatta viner & fruktviner
  • BrännlandNr 2918

  • Iscider , 2017
  • Sverige
    Sverige
  • 249:-
  • Flaska , 375 ml
Sverige
Sverige

Fruktig, mycket söt och frisk smak med tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av apelsin, honung, kanel och torkad aprikos. Serveras kyld till desserter eller till lagrade ostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    2013-09-02
  • Alkoholhalt

    9 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av kanel, vanilj, honung och apelsin.

  • Råvaror

    Äpplen av sorterna antonovka, säfstaholm, risäter, snövit, wealty, alexander, kvarnriset och rödluvan med flera.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    179 g/l

  • Övrigt

    Socker har en lägre fryspunkt än vatten. Därför kan man göra söta viner av frusen frukt genom att avlägsna vattnet och behålla den del av frukten som inte frusit. Denna teknik används framförallt vid framställning av eiswein i exempelvis Tyskland och Österrike. Att göra sött vin eller söt cider av äpplen är också vanligt i Kanada.

  • Producent

    Brännland Cider AB

  • Om producenten

    Brännland Cider startade 2010 i Västerbotten. Produktionen startade med iscider, men idag tillverkar de flera olika cidertyper. Äpplena de använder kommer från Skåne och Norrland.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten till Brännland Iscider pressas i december. Musten jäser sedan i 10-12 veckor och lagras på ståltank i tre månader för att sedan buteljeras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    664

  • Säljstart

    2013-09-02
  • Alkoholhalt

    9 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av kanel, vanilj, honung och apelsin.

  • Råvaror

    Äpplen av sorterna antonovka, säfstaholm, risäter, snövit, wealty, alexander, kvarnriset och rödluvan med flera.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    179 g/l

  • Övrigt

    Socker har en lägre fryspunkt än vatten. Därför kan man göra söta viner av frusen frukt genom att avlägsna vattnet och behålla den del av frukten som inte frusit. Denna teknik används framförallt vid framställning av eiswein i exempelvis Tyskland och Österrike. Att göra sött vin eller söt cider av äpplen är också vanligt i Kanada.

  • Producent

    Brännland Cider AB

  • Om producenten

    Brännland Cider startade 2010 i Västerbotten. Produktionen startade med iscider, men idag tillverkar de flera olika cidertyper. Äpplena de använder kommer från Skåne och Norrland.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten till Brännland Iscider pressas i december. Musten jäser sedan i 10-12 veckor och lagras på ståltank i tre månader för att sedan buteljeras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    664