Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Aperitif och dessert , Smaksatta viner & fruktviner , Andra smaksatta viner & fruktviner
  • Brännland IsciderNr 76345

  • Fatlagrad , 2017
  • Sverige
    Sverige
  • 149:-
  • Flaska , 187 ml
Sverige
Sverige

Fruktig, mycket söt, påtagligt frisk smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, torkad aprikos, kryddor, mandelmassa och apelsinskal. Serveras kyld till desserter eller till lagrade ostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-07-07
  • Alkoholhalt

    9,5 %

  • Färg

    Mörk, gulbrun färg.

  • Doft

    Fruktig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, pomerans, hjortron, hasselnötter och kanel.

  • Råvaror

    Cideräpplen.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    173 g/l

  • Övrigt

    Socker har en lägre fryspunkt än vatten. Därför kan man göra söta viner av frusen frukt genom att avlägsna vattnet och behålla den del av frukten som inte frusit. Denna teknik används framförallt vid framställning av eiswein i exempelvis Tyskland och Österrike. Att göra sött vin eller söt cider av äpplen är också vanligt i Kanada.

  • Producent

    Brännland Cider AB

  • Om producenten

    Brännland Cider startade 2010 i Västerbotten. Produktionen startade med iscider, men idag tillverkar de flera olika cidertyper. Äpplena de använder kommer från Skåne och Norrland.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten till Brännland Iscider pressas i december. Musten jäser sedan i 10-12 veckor och lagras därefter på franska använda 225 liters ekfat samt nya och använda fat om 500 liter.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    796,79

  • Säljstart

    2016-07-07
  • Alkoholhalt

    9,5 %

  • Färg

    Mörk, gulbrun färg.

  • Doft

    Fruktig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, pomerans, hjortron, hasselnötter och kanel.

  • Råvaror

    Cideräpplen.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    173 g/l

  • Övrigt

    Socker har en lägre fryspunkt än vatten. Därför kan man göra söta viner av frusen frukt genom att avlägsna vattnet och behålla den del av frukten som inte frusit. Denna teknik används framförallt vid framställning av eiswein i exempelvis Tyskland och Österrike. Att göra sött vin eller söt cider av äpplen är också vanligt i Kanada.

  • Producent

    Brännland Cider AB

  • Om producenten

    Brännland Cider startade 2010 i Västerbotten. Produktionen startade med iscider, men idag tillverkar de flera olika cidertyper. Äpplena de använder kommer från Skåne och Norrland.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten till Brännland Iscider pressas i december. Musten jäser sedan i 10-12 veckor och lagras därefter på franska använda 225 liters ekfat samt nya och använda fat om 500 liter.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    796,79