Aperitif och dessert , Aperitif
  • CampariNr 714

  • Bitter
  • Italien
    Tillverkad i Italien
  • 74:-
  • Flaska , 200 ml
Italien
Tillverkad i Italien

Kryddig, söt smak med tydlig karaktär av malört, inslag av blodapelsin. Serveras med krossad is som aperitif, eller som drinkingrediens.


Produktinformation

  • Säljstart

    2005-04-01
  • Alkoholhalt

    21 %

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av malört och blodapelsin.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    292 g/l

  • Tillsatser

    E 120

  • Övrigt

    Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare, vars syfte är att öka matlusten och som ofta serveras med något tilltugg. Ordet kan härledas till latinskans aperire - som betyder "att öppna". Digestif däremot, är en dryck som brukar serveras efter middagen och ofta mer alkoholstark än drycken innan middagen, som ett destillat av frukt eller bär eller exempelvis cognac, calvados eller whisky.

  • Producent

    Campari

  • Om producenten

    Gruppo Campari bildades 1860. Idag har man ett 50-tal premiumvarumärken och verkar i 190 olika länder.

  • Leverantör

    Nigab

  • Tillverkning/Vinifiering

    Det var 1860 som Gaspare Campari i Novara, i italienska Piemonte, skapade receptet. Campari tillverkas genom att örter, aromatiska växter och frukter får macerera i en blandning av alkohol och vatten. Malört och kinesisk dvärgapelsin sägs ingå och vissa säger att det finns mellan 20 till 60 olika ingående komponenter i blandningen. Den röda färgen kommer från karminsyra, E120, som är ett färgämne som finns naturligt i koschenillsköldlöss.

  • Kr/l - jämförpris

    370

  • Säljstart

    2005-04-01
  • Alkoholhalt

    21 %

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av malört och blodapelsin.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    292 g/l

  • Tillsatser

    E 120

  • Övrigt

    Aperitif är ett franskt ord som har samma betydelse som aptitretare, vars syfte är att öka matlusten och som ofta serveras med något tilltugg. Ordet kan härledas till latinskans aperire - som betyder "att öppna". Digestif däremot, är en dryck som brukar serveras efter middagen och ofta mer alkoholstark än drycken innan middagen, som ett destillat av frukt eller bär eller exempelvis cognac, calvados eller whisky.

  • Producent

    Campari

  • Om producenten

    Gruppo Campari bildades 1860. Idag har man ett 50-tal premiumvarumärken och verkar i 190 olika länder.

  • Leverantör

    Nigab

  • Tillverkning/Vinifiering

    Det var 1860 som Gaspare Campari i Novara, i italienska Piemonte, skapade receptet. Campari tillverkas genom att örter, aromatiska växter och frukter får macerera i en blandning av alkohol och vatten. Malört och kinesisk dvärgapelsin sägs ingå och vissa säger att det finns mellan 20 till 60 olika ingående komponenter i blandningen. Den röda färgen kommer från karminsyra, E120, som är ett färgämne som finns naturligt i koschenillsköldlöss.

  • Kr/l - jämförpris

    370