Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Sake
  • Dewatsuru ChoinamaNr 127

  • Futsu-shu
  • Japan
    Japan
  • 75:-
  • Flaska , 300 ml
Japan
Japan

Nyanserad, fruktig smak med liten sötma, inslag av päron, jasminris, mandelblommor och honung. Serveras vid 12°C eller vid 45°C gärna till sushi eller andra japanska rätter.


Produktinformation

  • Säljstart

    2012-04-02
  • Alkoholhalt

    13,8 %

  • Färg

    Vattenklar färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av päron, jasminris och mandelblommor.

  • Råvaror

    Ris.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    29 g/l

  • Övrigt

    Futsu Shu är en benämning som betyder ordinär sake, ungefär som "bordssake". I denna stil får man tillsätta socker och alkohol. Ungefär 80 procent av all sake som görs består av Futsu Shu.

  • Producent

    Akita Seishu

  • Om producenten

    Akita Seishu's historia börjar 1865 då Jushiro Ito grundar sakebryggeriet Dewatsuru. Idag är det fortfarande familjeägt av Ito, i femte generationen.

  • Leverantör

    Akebono Unlimited AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på ca 20 volymprocent efter avslutad jäsning.Under jäsningen får socker och alkohol tillsättas, men det är inte alltid det görs beroende på vilken sorts sake man vill göra. Vanligtvis får den unga saken lagras i ståltank omkring 6 månader varefter den späds till 14-16 volymprocent.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    250

  • Säljstart

    2012-04-02
  • Alkoholhalt

    13,8 %

  • Färg

    Vattenklar färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av päron, jasminris och mandelblommor.

  • Råvaror

    Ris.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    29 g/l

  • Övrigt

    Futsu Shu är en benämning som betyder ordinär sake, ungefär som "bordssake". I denna stil får man tillsätta socker och alkohol. Ungefär 80 procent av all sake som görs består av Futsu Shu.

  • Producent

    Akita Seishu

  • Om producenten

    Akita Seishu's historia börjar 1865 då Jushiro Ito grundar sakebryggeriet Dewatsuru. Idag är det fortfarande familjeägt av Ito, i femte generationen.

  • Leverantör

    Akebono Unlimited AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på ca 20 volymprocent efter avslutad jäsning.Under jäsningen får socker och alkohol tillsättas, men det är inte alltid det görs beroende på vilken sorts sake man vill göra. Vanligtvis får den unga saken lagras i ståltank omkring 6 månader varefter den späds till 14-16 volymprocent.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    250