Aperitif och dessert , Övrigt starkvin
  • FlorioNr 8403

  • Marsala Superiore Dolce , 2015
  • Italien
    Italien , , Marsala , Marsala Superiore
  • 69:-
  • Flaska , 375 ml
Italien
Italien , , Marsala , Marsala Superiore

Knäckig, söt smak med fatkaraktär, inslag av muscovadosocker, torkade aprikoser, nötter, sultanarussin och apelsin. Serveras vid 14-16°C till desserter innehållande nötter och/eller choklad.


Produktinformation

  • Säljstart

    2000-08-07
  • Alkoholhalt

    18 %

  • Färg

    Brun färg.

  • Doft

    Knäckig doft med fatkaraktär, inslag av muscovadosocker, torkade dadlar, fikon, hasselnötter och apelsinchoklad.

  • Råvaror

    Grillo och catarratto.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    108 g/l

  • Övrigt

    De huvudsakliga druvorna i marsalatillverknig är grillo, inzolia, catarratto och damaschino. Det finns tre nivåer av söthetsgrader för marsala: secco (max 40 gram socker per liter), semisecco (41–100 g/l) och dolce (över 100 g/l). Det finns även en variant "Rubino" som görs av blå druvor - perricone, calabrese, nero d'Avola och nerello mascalese. Marsala delas också in efter ålder: Fine - ett års lagring, Superiore - två år, Superiore Riserva - fyra år, Vergine eller Soleras - fem år, Soleras Stravecchio samt Soleras Riserva - tio år.

  • Producent

    Florio

  • Om producenten

    1833 öppnade entreprenören Vincenzo Florio Florio Winery.

  • Leverantör

    Stellan Kramer AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Görs av druvorna grillo och catarratto. Efter vinifiering lagras vinet över 30 månader på gamla ekfat.

  • Kr/l - jämförpris

    184

  • Säljstart

    2000-08-07
  • Alkoholhalt

    18 %

  • Färg

    Brun färg.

  • Doft

    Knäckig doft med fatkaraktär, inslag av muscovadosocker, torkade dadlar, fikon, hasselnötter och apelsinchoklad.

  • Råvaror

    Grillo och catarratto.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    108 g/l

  • Övrigt

    De huvudsakliga druvorna i marsalatillverknig är grillo, inzolia, catarratto och damaschino. Det finns tre nivåer av söthetsgrader för marsala: secco (max 40 gram socker per liter), semisecco (41–100 g/l) och dolce (över 100 g/l). Det finns även en variant "Rubino" som görs av blå druvor - perricone, calabrese, nero d'Avola och nerello mascalese. Marsala delas också in efter ålder: Fine - ett års lagring, Superiore - två år, Superiore Riserva - fyra år, Vergine eller Soleras - fem år, Soleras Stravecchio samt Soleras Riserva - tio år.

  • Producent

    Florio

  • Om producenten

    1833 öppnade entreprenören Vincenzo Florio Florio Winery.

  • Leverantör

    Stellan Kramer AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Görs av druvorna grillo och catarratto. Efter vinifiering lagras vinet över 30 månader på gamla ekfat.

  • Kr/l - jämförpris

    184


Förpackningar