Aperitif och dessert , Portvin , Vintage
  • Fonseca GuimaraensNr 8418

  • Vintage Port , 2008
  • Portugal
    Portugal ,
  • 339:-
  • Flaska , 750 ml
Portugal
Portugal ,

Nyanserad, något utvecklad, söt smak med inslag av katrinplommon, peppar, blåbär, choklad, kanel och nötter. Serveras vid cirka 18°C till vällagrade ostar eller bakverk innehållande mörka bär eller choklad


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    20,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av russin, peppar, blåbär, choklad och nötter.

  • Råvaror

    Touriga francesa, , tinta toriz, tinta barroca, tinta cão och tinta amarela.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    91 g/l

  • Övrigt

    Riktigt bra årgångar i Porto deklareras som en Vintage. Vintageport buteljeras efter två år på ekfat och behöver därefter mogna minst i 10–15 år i flaska. Vid riktigt bra årgångar kan vintage port behöva lagras i flera årtionden innan det når sin fulla potential. Hos Fonseca Guimaraens går de årgångar som ”deklarerats” till produktionen av Fonseca Vintage. I början av 50-talet bestämde sig vinhuset för att släppa ett årgångsportvin även de år som inte deklarerades men då skördarna uppvisade tillräckligt hög kvalitet. Man lanserade då Guimaraens Vintage Port. Detta vin släpps generellt till försäljning när det nått den mognad då vinet anses vara färdigt att dricka, cirka 12-15 år efter druvorna skördats.

  • Producent

    Fonseca Guimaraens

  • Om producenten

    Fonseca Guimaraens grundade 1822 av Manoel Pedro Guimaraens. Efter andra världskriget såldes firman till Taylors men familjen Guimaraens har haft fortsatt inflytande. Idag är David Guimaraens, sjätte generationen i familjen, portvinshusets vinmakare.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Douro är beläget i norra Portugal, längs floden Douros dalgång. Druvorna till detta vin kommer från egendomarna Quinta do Cruzeiro, Quinta do Santo António och Quinta do Panascal.

  • Tillverkning/Vinifiering

    För att tillverka röda portviner avbryter man jäsningen när druvmusten uppnått några procents alkoholstyrka. För att avbryta jäsningen tillsätter man 77-procentig sprit. Resultatet blir ett sött starkvin som håller cirka 20 volymprocent.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    452

  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    20,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av russin, peppar, blåbär, choklad och nötter.

  • Råvaror

    Touriga francesa, , tinta toriz, tinta barroca, tinta cão och tinta amarela.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    91 g/l

  • Övrigt

    Riktigt bra årgångar i Porto deklareras som en Vintage. Vintageport buteljeras efter två år på ekfat och behöver därefter mogna minst i 10–15 år i flaska. Vid riktigt bra årgångar kan vintage port behöva lagras i flera årtionden innan det når sin fulla potential. Hos Fonseca Guimaraens går de årgångar som ”deklarerats” till produktionen av Fonseca Vintage. I början av 50-talet bestämde sig vinhuset för att släppa ett årgångsportvin även de år som inte deklarerades men då skördarna uppvisade tillräckligt hög kvalitet. Man lanserade då Guimaraens Vintage Port. Detta vin släpps generellt till försäljning när det nått den mognad då vinet anses vara färdigt att dricka, cirka 12-15 år efter druvorna skördats.

  • Producent

    Fonseca Guimaraens

  • Om producenten

    Fonseca Guimaraens grundade 1822 av Manoel Pedro Guimaraens. Efter andra världskriget såldes firman till Taylors men familjen Guimaraens har haft fortsatt inflytande. Idag är David Guimaraens, sjätte generationen i familjen, portvinshusets vinmakare.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Douro är beläget i norra Portugal, längs floden Douros dalgång. Druvorna till detta vin kommer från egendomarna Quinta do Cruzeiro, Quinta do Santo António och Quinta do Panascal.

  • Tillverkning/Vinifiering

    För att tillverka röda portviner avbryter man jäsningen när druvmusten uppnått några procents alkoholstyrka. För att avbryta jäsningen tillsätter man 77-procentig sprit. Resultatet blir ett sött starkvin som håller cirka 20 volymprocent.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    452