Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Aperitif och dessert , Smaksatta viner & fruktviner , Andra smaksatta viner & fruktviner
  • Il SerafinoNr 91222

  • Vino di Visciole , 2009
  • Italien
    Italien , Marche
  • 79:-
  • Flaska , 500 ml
Italien
Italien , Marche

Mycket söt, kryddig, utvecklad smak med inslag av torkade körsbär, katrinplommon, nötter, pomerans och kanel. Serveras vid 14-16°C till desserter av mörk choklad eller till lagrade ostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    2012-06-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, brunröd färg.

  • Doft

    Utvecklad, kryddig doft med inslag av torkade körsbär, katrinplommon, nötter, lakrits och kanel.

  • Råvaror

    Körsbär av sorten visciole och socker samt rött vin av druvsorterna , ciliegiolo och aleatico.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    153 g/l

  • Producent

    Musighin

  • Om producenten

    Företaget grundades 2006, men familjen har producerat visciolevin i över 50 år. Ägare är Oberdan Pizzoni, önologer är Alexia Cenni och Franco Calini.

  • Leverantör

    Urban Beverages AB

  • Jordmån

    Lerjord.

  • Skörd

    Körsbären plockades från den 20 juni till den 10 juli. Druvorna plockades i september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och pressades. Jäsning och skalmaceration på ståltankar vid en temperatur av max 25°C i cirka tre veckor. Vinet vilade sedan på ståltankar i ett år, och tillsattes sedan till körsbär blandade med socker. Visciolevinet vilade sedan på ståltankar i tre år.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    158

  • Säljstart

    2012-06-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, brunröd färg.

  • Doft

    Utvecklad, kryddig doft med inslag av torkade körsbär, katrinplommon, nötter, lakrits och kanel.

  • Råvaror

    Körsbär av sorten visciole och socker samt rött vin av druvsorterna , ciliegiolo och aleatico.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    153 g/l

  • Producent

    Musighin

  • Om producenten

    Företaget grundades 2006, men familjen har producerat visciolevin i över 50 år. Ägare är Oberdan Pizzoni, önologer är Alexia Cenni och Franco Calini.

  • Leverantör

    Urban Beverages AB

  • Jordmån

    Lerjord.

  • Skörd

    Körsbären plockades från den 20 juni till den 10 juli. Druvorna plockades i september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och pressades. Jäsning och skalmaceration på ståltankar vid en temperatur av max 25°C i cirka tre veckor. Vinet vilade sedan på ståltankar i ett år, och tillsattes sedan till körsbär blandade med socker. Visciolevinet vilade sedan på ståltankar i tre år.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    158