Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Sake
  • Masumi Karakuchi Ki-ipponNr 150

  • Junmai Ginjo
  • Japan
    Japan
  • 95:-
  • Flaska , 300 ml
Japan
Japan

Mild, något blommig smak med liten sötma, inslag av honung, grön banan, päron och mandel. Serveras antingen vid 10-14°C eller vid 35-45°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller serveras med is som aperitif.


Produktinformation

  • Säljstart

    2006-04-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Blek, ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av honung, jasminris, grön banan, päron och mandel.

  • Råvaror

    Ris, jäst och vatten

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    29 g/l

  • Övrigt

    Denna sake är av typen Junmai, vilket är en kvalitetsbeteckning som innebär att riset måste poleras ner till åtminstone 60 procent av sin ursprungliga storlek. Till denna har man använt polerat ris ner till 55 procent. Benämningen "Karakuchi", betyder att det är en torr stil.

  • Producent

    Miyasaka Brewing Company

  • Om producenten

    Familjen Miyasaka har bryggt sake sedan 1662 och idag drivs företaget i 22:a generationen. De började använda namnet "Masumi" till deras sake i mitten av 1800-talet. Ordet betyder tranparens eller sanning.

  • Leverantör

    Akebono Unlimited AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på 20 volymprocent efter avslutad jäsning, och späds därefter till 14-16 volymprocent.

  • Förslutning

    Twist off

  • Kr/l - jämförpris

    316,67

  • Säljstart

    2006-04-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Blek, ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av honung, jasminris, grön banan, päron och mandel.

  • Råvaror

    Ris, jäst och vatten

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    29 g/l

  • Övrigt

    Denna sake är av typen Junmai, vilket är en kvalitetsbeteckning som innebär att riset måste poleras ner till åtminstone 60 procent av sin ursprungliga storlek. Till denna har man använt polerat ris ner till 55 procent. Benämningen "Karakuchi", betyder att det är en torr stil.

  • Producent

    Miyasaka Brewing Company

  • Om producenten

    Familjen Miyasaka har bryggt sake sedan 1662 och idag drivs företaget i 22:a generationen. De började använda namnet "Masumi" till deras sake i mitten av 1800-talet. Ordet betyder tranparens eller sanning.

  • Leverantör

    Akebono Unlimited AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på 20 volymprocent efter avslutad jäsning, och späds därefter till 14-16 volymprocent.

  • Förslutning

    Twist off

  • Kr/l - jämförpris

    316,67