Sake
  • MatsukuraNr 130

  • Junmai Shu
  • Japan
    Japan
  • 96:-
  • Flaska , 300 ml
Japan
Japan

Ekologiskt

Elegant smak med liten sötma, inslag av päron, mandel, mineral och jasmin. Serveras antingen vid cirka 35-45°C, rumstempererad eller med is som aperitif. Passar bra vid en japansk måltid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2009-04-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Nästan vattenklar färg med ljusgul nyans.

  • Doft

    Elegant doft med inslag av päron, mineral, pistagenötter och jasmin.

  • Råvaror

    Ris, jäst och vatten.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    31 g/l

  • Övrigt

    Junmai Shu är en kvalitetsbeteckning som innebär att riset måste poleras ner till åtminstone 70 procent av sin ursprungliga storlek. Alkohol eller socker får inte tillsättas vid framställningen av Junmai Shu.

  • Producent

    Akita Seishu

  • Om producenten

    Akita Seishu's historia börjar 1865 då Jushiro Ito grundar sakebryggeriet Dewatsuru. Idag är det fortfarande familjeägt av Ito, i femte generationen.

  • Leverantör

    Akebono Unlimited AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på cirka 20 volymprocent efter avslutad jäsning. Under jäsningen får socker och alkohol tillsättas, men det är inte alltid det görs beroende på vilken sorts sake man vill göra. Vanligtvis får den unga saken lagras i ståltank sex månader. Därefter späds den till 14-16 volymprocent.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    320

  • Säljstart

    2009-04-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Nästan vattenklar färg med ljusgul nyans.

  • Doft

    Elegant doft med inslag av päron, mineral, pistagenötter och jasmin.

  • Råvaror

    Ris, jäst och vatten.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    31 g/l

  • Övrigt

    Junmai Shu är en kvalitetsbeteckning som innebär att riset måste poleras ner till åtminstone 70 procent av sin ursprungliga storlek. Alkohol eller socker får inte tillsättas vid framställningen av Junmai Shu.

  • Producent

    Akita Seishu

  • Om producenten

    Akita Seishu's historia börjar 1865 då Jushiro Ito grundar sakebryggeriet Dewatsuru. Idag är det fortfarande familjeägt av Ito, i femte generationen.

  • Leverantör

    Akebono Unlimited AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sake görs av polerat ris som jäses i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10°C. Saken har en alkoholhalt på cirka 20 volymprocent efter avslutad jäsning. Under jäsningen får socker och alkohol tillsättas, men det är inte alltid det görs beroende på vilken sorts sake man vill göra. Vanligtvis får den unga saken lagras i ståltank sex månader. Därefter späds den till 14-16 volymprocent.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    320