Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Aperitif och dessert , Smaksatta viner & fruktviner , Mjöd
  • MedovarusNr 74909

  • Mjöd Amber
  • Ryssland
    Ryssland
  • 36:-
  • Flaska , 330 ml
Ryssland
Ryssland

Ekologiskt

Kryddig söt smak med inslag av honung, kryddnejlika, kanel, kardemumma och apelsin. Serveras kyld som sällskapsdryck.


Produktinformation

  • Säljstart

    2013-04-01
  • Alkoholhalt

    5,7 %

  • Färg

    Mörk, gul färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av honung, kryddnejlika, kanel och apelsin.

  • Råvaror

    Honung, humle, melass, örter och kryddor.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    90 g/l

  • Övrigt

    Mjöd, även kallat honungsvin, får sin alkohol genom jäsning av honung, men även andra råvaror kan förekomma. Vid tillverkning används vanligtvis samma teknik som när man gör vin, förutom att man använder vatten och honung istället för druvsaft. Mjöd kan smaka och se ut på många olika sätt beroende på vilken mängd, kvalitet och sort av honung som används och eventuellt om annan frukt, bär, kryddor, malt eller något annat ingår.

  • Producent

    Medovarus

  • Om producenten

    Medovarus grundades 1997 i Pushkin, strax utanför St. Petersburg, under namnet Khlebnoe. Första produkten, Khmelnoy Mead, lanserades 1998 gjord med inhyrd utrustning. 2001 köpte man en egen buteljeringslinje och 2002 öppnade man en anläggning till i Kolpino, en förort till St. Petersburg. 2004 köptes en produktionsanläggning i St. Petersburg från Tinkoff Brewery och samma år startade man Mead Brewery Lab, som står för teknik, kvalitetskontroll och produktutveckling. Det nuvarande namnet Medovarus tog man 2008.

  • Leverantör

    Tre Svampar AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vörten, som består av honung, melass, socker, vatten och en del övriga söta råmaterial kokas för sterilisering. Jäsningen sker sedan i en cylindrisk, konformad tank. Inför den den andra jäsningen tillsätts örter och kryddor. Drycken klaras och stabiliseras innan filtrering och buteljering.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    109,09

  • Säljstart

    2013-04-01
  • Alkoholhalt

    5,7 %

  • Färg

    Mörk, gul färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av honung, kryddnejlika, kanel och apelsin.

  • Råvaror

    Honung, humle, melass, örter och kryddor.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    90 g/l

  • Övrigt

    Mjöd, även kallat honungsvin, får sin alkohol genom jäsning av honung, men även andra råvaror kan förekomma. Vid tillverkning används vanligtvis samma teknik som när man gör vin, förutom att man använder vatten och honung istället för druvsaft. Mjöd kan smaka och se ut på många olika sätt beroende på vilken mängd, kvalitet och sort av honung som används och eventuellt om annan frukt, bär, kryddor, malt eller något annat ingår.

  • Producent

    Medovarus

  • Om producenten

    Medovarus grundades 1997 i Pushkin, strax utanför St. Petersburg, under namnet Khlebnoe. Första produkten, Khmelnoy Mead, lanserades 1998 gjord med inhyrd utrustning. 2001 köpte man en egen buteljeringslinje och 2002 öppnade man en anläggning till i Kolpino, en förort till St. Petersburg. 2004 köptes en produktionsanläggning i St. Petersburg från Tinkoff Brewery och samma år startade man Mead Brewery Lab, som står för teknik, kvalitetskontroll och produktutveckling. Det nuvarande namnet Medovarus tog man 2008.

  • Leverantör

    Tre Svampar AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vörten, som består av honung, melass, socker, vatten och en del övriga söta råmaterial kokas för sterilisering. Jäsningen sker sedan i en cylindrisk, konformad tank. Inför den den andra jäsningen tillsätts örter och kryddor. Drycken klaras och stabiliseras innan filtrering och buteljering.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    109,09