Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Aperitif och dessert , Sherry & Montilla , Annan sherry
  • NectarNr 8395

  • Pedro Ximénez
  • Spanien
    Spanien , , Jerez
  • 90:-
  • Flaska , 375 ml
Spanien
Spanien , , Jerez

Nyhet

Nyanserad, mycket söt smak med inslag av torkade dadlar, choklad, pomerans, mörk sirap, russin och nötter. Serveras vid cirka 16°C till desserter innehållande nötter och/eller choklad.


Produktinformation


  • Säljstart

    2019-12-02
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, brun färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av torkade dadlar, mörk choklad, pomerans, muscovadosocker, russin och nötter.

  • Råvaror

    Pedro ximénez.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    392 g/l

  • Övrigt

    Pedro ximénes, eller PX, är en av världens mest söta viner. Sockerinnehållet kan uppgå till cirka 500 gram per liter.

  • Producent

    Gonzalez-Byass

  • Om producenten

    Gonzalez-Byass grundades av Manuel María González Ángel 1835. 20 år senare beslöt han sig för att involvera sin agent i England, Robert Blake Byass, i företaget och företaget fick sitt nuvarande namn. Idag äger man vingårdar över hela Spanien, bland annat Beronia i Rioja och Vilarnau i Penedes. Sedan några år äger man även Veramonte Wines i Chile.

  • Leverantör

    Nigab

  • Odlingsområde

    Jerez ligger i Andalusien i sydvästra Spanien. Det är ett av de varmaste områdena i Europa, med temperaturer på över 40ºC under långa perioder på sommaren men hettan mildras något av den svala Poniente-vinden från Atlanten. Många av vingårdarna ligger mellan städerna Jerez, Sanlucar de Barrameida och Puerto Santa Maria.

  • Jordmån

    Sand och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördas normalt i mitten av augusti. Efter skörd läggs druvklasarna på bastmattor för att torka under två till tre veckor, en metod som kallas soleo.

  • Tillverkning/Vinifiering

    När druvorna torkat har sockerhalten ökat till uppemot 450 gram per liter. Jästen får svårt att jobba i och med den höga sockerhalten men efter en lång jäsning har vinet uppnått cirka 5% alkohol. Därefter tillsätts druvsprit och alkoholhalten stiger till cirka 15% och en sockerhalt på cirka 350 gram per liter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på ekfat enligt ett traditionellt system som kallas "solera". Det innebär att viner från olika årgångar blandas med varandra enligt ett speciellt uppradat fatmönster för att öka komplexiteten och kompensera för variationer mellan olika årgångar. Denna sherry har i genomsnitt legat åtta år i solerasystemet.

  • Kr/l - jämförpris

    240

  • Säljstart

    2019-12-02
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, brun färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av torkade dadlar, mörk choklad, pomerans, muscovadosocker, russin och nötter.

  • Råvaror

    Pedro ximénez.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    392 g/l

  • Övrigt

    Pedro ximénes, eller PX, är en av världens mest söta viner. Sockerinnehållet kan uppgå till cirka 500 gram per liter.

  • Producent

    Gonzalez-Byass

  • Om producenten

    Gonzalez-Byass grundades av Manuel María González Ángel 1835. 20 år senare beslöt han sig för att involvera sin agent i England, Robert Blake Byass, i företaget och företaget fick sitt nuvarande namn. Idag äger man vingårdar över hela Spanien, bland annat Beronia i Rioja och Vilarnau i Penedes. Sedan några år äger man även Veramonte Wines i Chile.

  • Leverantör

    Nigab

  • Odlingsområde

    Jerez ligger i Andalusien i sydvästra Spanien. Det är ett av de varmaste områdena i Europa, med temperaturer på över 40ºC under långa perioder på sommaren men hettan mildras något av den svala Poniente-vinden från Atlanten. Många av vingårdarna ligger mellan städerna Jerez, Sanlucar de Barrameida och Puerto Santa Maria.

  • Jordmån

    Sand och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördas normalt i mitten av augusti. Efter skörd läggs druvklasarna på bastmattor för att torka under två till tre veckor, en metod som kallas soleo.

  • Tillverkning/Vinifiering

    När druvorna torkat har sockerhalten ökat till uppemot 450 gram per liter. Jästen får svårt att jobba i och med den höga sockerhalten men efter en lång jäsning har vinet uppnått cirka 5% alkohol. Därefter tillsätts druvsprit och alkoholhalten stiger till cirka 15% och en sockerhalt på cirka 350 gram per liter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på ekfat enligt ett traditionellt system som kallas "solera". Det innebär att viner från olika årgångar blandas med varandra enligt ett speciellt uppradat fatmönster för att öka komplexiteten och kompensera för variationer mellan olika årgångar. Denna sherry har i genomsnitt legat åtta år i solerasystemet.

  • Kr/l - jämförpris

    240