Vermouth , Vit torr
  • Noilly PratNr 8610

  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 137:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Mycket kryddig, nyanserad smak med inslag av citrusskal och nötter. Serveras kyld som aperitif eller används som drinkingrediens.


Produktinformation

  • Säljstart

    1955-09-01
  • Alkoholhalt

    18 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket kryddig, aromatisk doft med inslag av pomerans, aprikos och örter.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    32 g/l

  • Tillsatser

    Kinin

  • Övrigt

    Vermouth är ett kryddat starkvin som främst produceras i norra Italien och södra Frankrike. Vinet har fått sitt namn från det tyska ordet för malört, wermut. Det är också malört som dominerar smaken i vermouth, även om många andra kryddor och örter ingår – som enbär, kryddnejlika, vanilj och rosenblad.

  • Producent

    Noilly Prat

  • Om producenten

    Vin- och sprithandlaren Joseph Noilly skapade sin första vermouth 1813. Sonen Louis etablerade La Maison Noilly Prat 1850 i Marseillan, som då var en liten fiskeby intill Medelhavet i södra Frankrike. Noilly Prat & Cie skapades när Louis svåger Claudius Prat anslöt sig till firman. 1971 köptes firman av Martini & Rossi, som numera ingår i Bacardi.

  • Leverantör

    Bacardi AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet till Noilly Prat tillverkas huvudsakligen av druvorna Picpoul och Clairette. Vinet lagras i gamla fat utomhus cirka 12 månader. Faten utsätts för både värme och kyla och vinet får därför en mörkare färg och lite oxiderad ton. Faten spolas regelbundet med vatten för att minska avdunstningen. Inomhus lagras en blandning som kallas mistelle, vilket är en jäst druvjuice med tillsatts av druvsprit. Blandningen lagras ett år i stora gamla fat. Basvinet blandas med mistelle samt cirka 20 olika örter och kryddor. Receptet är hemligt men sägs innehålla bland annat apeslinskal, kryddnejlika, koriander och kamomill.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    182,67

  • Säljstart

    1955-09-01
  • Alkoholhalt

    18 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket kryddig, aromatisk doft med inslag av pomerans, aprikos och örter.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    32 g/l

  • Tillsatser

    Kinin

  • Övrigt

    Vermouth är ett kryddat starkvin som främst produceras i norra Italien och södra Frankrike. Vinet har fått sitt namn från det tyska ordet för malört, wermut. Det är också malört som dominerar smaken i vermouth, även om många andra kryddor och örter ingår – som enbär, kryddnejlika, vanilj och rosenblad.

  • Producent

    Noilly Prat

  • Om producenten

    Vin- och sprithandlaren Joseph Noilly skapade sin första vermouth 1813. Sonen Louis etablerade La Maison Noilly Prat 1850 i Marseillan, som då var en liten fiskeby intill Medelhavet i södra Frankrike. Noilly Prat & Cie skapades när Louis svåger Claudius Prat anslöt sig till firman. 1971 köptes firman av Martini & Rossi, som numera ingår i Bacardi.

  • Leverantör

    Bacardi AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet till Noilly Prat tillverkas huvudsakligen av druvorna Picpoul och Clairette. Vinet lagras i gamla fat utomhus cirka 12 månader. Faten utsätts för både värme och kyla och vinet får därför en mörkare färg och lite oxiderad ton. Faten spolas regelbundet med vatten för att minska avdunstningen. Inomhus lagras en blandning som kallas mistelle, vilket är en jäst druvjuice med tillsatts av druvsprit. Blandningen lagras ett år i stora gamla fat. Basvinet blandas med mistelle samt cirka 20 olika örter och kryddor. Receptet är hemligt men sägs innehålla bland annat apeslinskal, kryddnejlika, koriander och kamomill.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    182,67


Förpackningar