Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

Vermouth , Vit torr
  • Noilly PratNr 8610

  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 72:-
  • Flaska , 375 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Mycket kryddig, nyanserad smak med inslag av citrusskal och nötter. Serveras kyld som aperitif eller används som drinkingrediens.


Produktinformation

  • Säljstart

    1955-09-01
  • Alkoholhalt

    18 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket kryddig, aromatisk doft med inslag av pomerans, aprikos och örter.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    32 g/l

  • Tillsatser

    Kinin

  • Övrigt

    Vermouth är ett kryddat starkvin som främst produceras i norra Italien och södra Frankrike. Vinet har fått sitt namn från det tyska ordet för malört, wermut. Det är också malört som dominerar smaken i vermouth, även om många andra kryddor och örter ingår – som enbär, kryddnejlika, vanilj och rosenblad.

  • Producent

    Noilly Prat

  • Om producenten

    Vin- och sprithandlaren Joseph Noilly skapade sin första vermouth 1813. Sonen Louis etablerade La Maison Noilly Prat 1850 i Marseillan, som då var en liten fiskeby intill Medelhavet i södra Frankrike. Noilly Prat & Cie skapades när Louis' svåger Claudius Prat blev affärspartner. 1971 köptes firman av Martini & Rossi, som numera inmgår i Bacardi.

  • Leverantör

    Bacardi AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Noilly Prat görs huvudsakligen av druvorna Picpoul och Clairette. Vinet lagras druvvis i gamla fat utomhus i omkring 12 månader. Faten usätts för både värme och kyla och får en mörkare färg och lite oxiderad ton. Faten vattnas regelbundet för att minska avdunstningen. Inomhus lagras en blend som kallas mistelle - en jäst druvjuice med tillsatts av druvsprit - i gamla enorma fat omkring ett år. Den slutliga blenden av lagrat vin och mistelle får en tillsatts av en mix med omkring 20 olika örter och kryddor. Receptet är hemligt men sägs innehålla bland annat apeslinskal, kryddnejlika, koriander, kamomill. Efteråt genomgår vinet en maceration under tre veckor.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    192

  • Säljstart

    1955-09-01
  • Alkoholhalt

    18 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket kryddig, aromatisk doft med inslag av pomerans, aprikos och örter.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    32 g/l

  • Tillsatser

    Kinin

  • Övrigt

    Vermouth är ett kryddat starkvin som främst produceras i norra Italien och södra Frankrike. Vinet har fått sitt namn från det tyska ordet för malört, wermut. Det är också malört som dominerar smaken i vermouth, även om många andra kryddor och örter ingår – som enbär, kryddnejlika, vanilj och rosenblad.

  • Producent

    Noilly Prat

  • Om producenten

    Vin- och sprithandlaren Joseph Noilly skapade sin första vermouth 1813. Sonen Louis etablerade La Maison Noilly Prat 1850 i Marseillan, som då var en liten fiskeby intill Medelhavet i södra Frankrike. Noilly Prat & Cie skapades när Louis' svåger Claudius Prat blev affärspartner. 1971 köptes firman av Martini & Rossi, som numera inmgår i Bacardi.

  • Leverantör

    Bacardi AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Noilly Prat görs huvudsakligen av druvorna Picpoul och Clairette. Vinet lagras druvvis i gamla fat utomhus i omkring 12 månader. Faten usätts för både värme och kyla och får en mörkare färg och lite oxiderad ton. Faten vattnas regelbundet för att minska avdunstningen. Inomhus lagras en blend som kallas mistelle - en jäst druvjuice med tillsatts av druvsprit - i gamla enorma fat omkring ett år. Den slutliga blenden av lagrat vin och mistelle får en tillsatts av en mix med omkring 20 olika örter och kryddor. Receptet är hemligt men sägs innehålla bland annat apeslinskal, kryddnejlika, koriander, kamomill. Efteråt genomgår vinet en maceration under tre veckor.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    192


Förpackningar