Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Aperitif och dessert , Smaksatta viner & fruktviner , Andra smaksatta viner & fruktviner
  • TakasagoNr 121

  • Umeshu
  • Japan
    Japan
  • 95:-
  • 1 flaska à 300 ml , 300 ml
Japan
Japan

Nyanserad, söt smak med inslag av plommon, aprikoskärnor och pomerans. Serveras vid 8-12°C som aperitif, digestif eller till desserter, gärna med frukter och bär.


Produktinformation

  • Säljstart

    2013-09-02
  • Alkoholhalt

    11 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av plommon, aprikoskärnor, mandelmassa och apelsin.

  • Råvaror

    Ume frukt (japanska plommon).

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    216 g/l

  • Övrigt

    Plommonvinet Umeshu har fått sitt namn från umefrukten - japansk plommon.

  • Producent

    Fuji Takasago Shuzo

  • Om producenten

    Takasago Shuzo grundades ursprungligen i Asahikawa på Hokkaido 1899, under namnet Kohiyama Shuzo. Företaget gick ihop med ett annat bryggeri 1965 och namnet ändrades.

  • Leverantör

    Akebono Unlimited AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Umeshu är det japanska ordet för plommonvin. Hela omogna plommon skördas, tvättas och avstjälkas för att därefter macerera tillsammans med sake eller shochu (sake-destillat) och sockerlag i cirka ett år. Därefter avlägsnas plommonen och den färdiga Umeshun får mogna på ståltankar i cirka två till tre år.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    316,67

  • Säljstart

    2013-09-02
  • Alkoholhalt

    11 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av plommon, aprikoskärnor, mandelmassa och apelsin.

  • Råvaror

    Ume frukt (japanska plommon).

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    216 g/l

  • Övrigt

    Plommonvinet Umeshu har fått sitt namn från umefrukten - japansk plommon.

  • Producent

    Fuji Takasago Shuzo

  • Om producenten

    Takasago Shuzo grundades ursprungligen i Asahikawa på Hokkaido 1899, under namnet Kohiyama Shuzo. Företaget gick ihop med ett annat bryggeri 1965 och namnet ändrades.

  • Leverantör

    Akebono Unlimited AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Umeshu är det japanska ordet för plommonvin. Hela omogna plommon skördas, tvättas och avstjälkas för att därefter macerera tillsammans med sake eller shochu (sake-destillat) och sockerlag i cirka ett år. Därefter avlägsnas plommonen och den färdiga Umeshun får mogna på ståltankar i cirka två till tre år.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    316,67