Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

Aperitif och dessert , Sherry & Montilla , Annan sherry
  • Vintry's Blend of OlorosoNr 8282

  • Spanien
    Spanien , , Jerez
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
Spanien , , Jerez

Nötig smak med sötma, inslag av farinsocker, torkade dadlar och kakao. Serveras sval som aperitif.


Produktinformation

  • Säljstart

    1992-09-07
  • Alkoholhalt

    18,5 %

  • Färg

    Brun färg.

  • Doft

    Nötig doft med inslag av torkade dadlar, knäck och choklad.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    37 g/l

  • Övrigt

    Starkvinet sherry är uppkallat efter staden Jerez de la Frontera i sydvästra Spanien. Här tillverkas flera olika typer som skiljer sig åt i doft och smak. Druvmusten jäses oftast i ståltankar vid en temperatur på 20–25 grader. Producenterna vill ha ett neutralt basvin som grund till sherryn så jästen får äta upp allt socker i musten. Resultatet blir ett torrt vin med en alkohol på 11–12 volymprocent.

  • Producent

    José Estevez

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Oloroso är en fyllig, smakrik och torr sherry från början. Den jäser vid en något högre temperatur och spritas upp till en högre alkoholhalt än finosherry, upp till runt 17–22 volymprocent. Eftersom vinet har utsatts för syre utvecklar det oxiderade aromer, smak nötter och torkad frukt – samt får en mörk gyllene eller brun färg. Det är inte ovanligt att denna typ får en tillsats av sötningsvin, framställt av druvorna pedro ximénez eller muscat d'alexandrie.

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    1992-09-07
  • Alkoholhalt

    18,5 %

  • Färg

    Brun färg.

  • Doft

    Nötig doft med inslag av torkade dadlar, knäck och choklad.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    37 g/l

  • Övrigt

    Starkvinet sherry är uppkallat efter staden Jerez de la Frontera i sydvästra Spanien. Här tillverkas flera olika typer som skiljer sig åt i doft och smak. Druvmusten jäses oftast i ståltankar vid en temperatur på 20–25 grader. Producenterna vill ha ett neutralt basvin som grund till sherryn så jästen får äta upp allt socker i musten. Resultatet blir ett torrt vin med en alkohol på 11–12 volymprocent.

  • Producent

    José Estevez

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Oloroso är en fyllig, smakrik och torr sherry från början. Den jäser vid en något högre temperatur och spritas upp till en högre alkoholhalt än finosherry, upp till runt 17–22 volymprocent. Eftersom vinet har utsatts för syre utvecklar det oxiderade aromer, smak nötter och torkad frukt – samt får en mörk gyllene eller brun färg. Det är inte ovanligt att denna typ får en tillsats av sötningsvin, framställt av druvorna pedro ximénez eller muscat d'alexandrie.

  • Kr/l - jämförpris

    132