Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Aperitif och dessert , Madeira , Annan madeira
  • Vintry's Madeira FineNr 7882

  • Portugal
    Portugal , Madeira
  • 139:-
  • Flaska , 750 ml
Portugal
Portugal , Madeira

Knäckig smak med sötma, inslag av rostade nötter, russin, mörk choklad och pomerans. Serveras vid 14-16°C till desserter och bakverk, gärna med nötter eller choklad.


Produktinformation

  • Säljstart

    1983-01-01
  • Alkoholhalt

    19 %

  • Färg

    Brun färg.

  • Doft

    Knäckig doft med inslag av rostade nötter, russin, mörk choklad och pomerans.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    96 g/l

  • Övrigt

    Gemensamt för madeira är att vinet har hög syra och är rejält oxiderat. Detta gör att vinet kan lagras mycket länge. Även en öppnad flaska håller mycket länge.

  • Producent

    H M Borges, Sucrs. Lda

  • Om producenten

    Vintry´s är en starkvinsvarumärke som ägs av Altia Sweden. Produktionen sköts av Estevez. Estevez etablerades som Jose Lena Rendon & Co. 1809. Företagets verksam bestod i att lagra sherry och brandy. 1894 ändrades namnet till Felix Ruiz and Ruiz. Sedan 1974 är det Estevez som driver firman och 1984 ändrades namnet till det nuvarande.

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Söt madeira får man genom att tillsätta 95-procentig druvsprit i jäsande must och på så vis avbryta jäsningen. För torrare vin väntar man med att tillsätta spriten tills vinet jäst klart.

  • Lagring

    Det är den speciella lagringen som ger madeira sin karaktäristiska brända ton. Processen kallas estufagem och innebär att vinet hettas upp under en längre tid. Ursprungligen skedde denna uppvärmning naturligt genom att vinfaten transporterades till sjöss och utsattes för sol och värme. I dag sköts processen mer rationellt utan båtresor genom att vinet värms upp till 30-50°C under minst tre månader. Det kan ske genom att faten får stå i solen eller att de lagras i lokaler där de värms med ånga och varmvatten.

  • Kr/l - jämförpris

    185,33

  • Säljstart

    1983-01-01
  • Alkoholhalt

    19 %

  • Färg

    Brun färg.

  • Doft

    Knäckig doft med inslag av rostade nötter, russin, mörk choklad och pomerans.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    96 g/l

  • Övrigt

    Gemensamt för madeira är att vinet har hög syra och är rejält oxiderat. Detta gör att vinet kan lagras mycket länge. Även en öppnad flaska håller mycket länge.

  • Producent

    H M Borges, Sucrs. Lda

  • Om producenten

    Vintry´s är en starkvinsvarumärke som ägs av Altia Sweden. Produktionen sköts av Estevez. Estevez etablerades som Jose Lena Rendon & Co. 1809. Företagets verksam bestod i att lagra sherry och brandy. 1894 ändrades namnet till Felix Ruiz and Ruiz. Sedan 1974 är det Estevez som driver firman och 1984 ändrades namnet till det nuvarande.

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Söt madeira får man genom att tillsätta 95-procentig druvsprit i jäsande must och på så vis avbryta jäsningen. För torrare vin väntar man med att tillsätta spriten tills vinet jäst klart.

  • Lagring

    Det är den speciella lagringen som ger madeira sin karaktäristiska brända ton. Processen kallas estufagem och innebär att vinet hettas upp under en längre tid. Ursprungligen skedde denna uppvärmning naturligt genom att vinfaten transporterades till sjöss och utsattes för sol och värme. I dag sköts processen mer rationellt utan båtresor genom att vinet värms upp till 30-50°C under minst tre månader. Det kan ske genom att faten får stå i solen eller att de lagras i lokaler där de värms med ånga och varmvatten.

  • Kr/l - jämförpris

    185,33


Förpackningar