Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

Aperitif och dessert , Madeira , Annan madeira
  • Vintry's Madeira FineNr 7882

  • Portugal
    Portugal , Madeira
  • 129:-
  • Flaska , 750 ml
Portugal
Portugal , Madeira

Knäckig smak med sötma, inslag av rostade nötter, russin, mörk choklad och pomerans. Serveras vid 14-16°C till desserter och bakverk, gärna med nötter eller choklad.


Produktinformation

  • Säljstart

    1983-01-01
  • Alkoholhalt

    19 %

  • Färg

    Brun färg.

  • Doft

    Knäckig doft med inslag av rostade nötter, russin, mörk choklad och pomerans.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    92 g/l

  • Övrigt

    Man gör madeira av olika druvsorter och namnet på dem blir också namnet på stilen. De fyra klassiska sorterna är: Sercial - de lättaste och torraste vinerna och de kräver ofta flera års lagring innan de når sin topp. Verdelho - druvan mognar tidigt och trivs bättre på lägre belägna, svala sluttningar. Den används för halvtorr madeira. Bual - denna ger små skördar och trivs bäst när den växer på hög höjd. Vinerna brukar vara fylliga och halvsöta. Malvosie (Malmsey) - mognar sent och ger de allra sötaste och fylligaste madeiravinerna. Odlingarna ligger till största delen nära havsnivån. Tinta negra mole - är den enda blåa druvsorten som sällan står på etiketterna men som är "arbetshästen" på Madeira. Denna druvsort planterades in efter att vinlusen slagit ut de klassiska sorterna på 1800-talet och ligger bakom majoriteten av den lite enklare madeiran. Tålig sort som ger stora skördar. Vinerna betecknas ofta som "Fine" eller med andra, generiska namn.

  • Producent

    H M Borges, Sucrs. Lda

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Söt madeira får man genom att tillsätta 95-procentig druvsprit i jäsande must och på så vis avbryta jäsningen. För torrare vin väntar man med att tillsätta spriten tills vinet jäst klart. Gemensamt för all madeira är processen estufagem, där vinet hettas upp under en längre tid. Ursprungligen skedde denna uppvärmning naturligt genom att vinfaten transporterades till sjöss och utsattes för sol och värme. I dag sköts processen mer rationellt utan båtresor.

  • Kr/l - jämförpris

    172

  • Säljstart

    1983-01-01
  • Alkoholhalt

    19 %

  • Färg

    Brun färg.

  • Doft

    Knäckig doft med inslag av rostade nötter, russin, mörk choklad och pomerans.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    92 g/l

  • Övrigt

    Man gör madeira av olika druvsorter och namnet på dem blir också namnet på stilen. De fyra klassiska sorterna är: Sercial - de lättaste och torraste vinerna och de kräver ofta flera års lagring innan de når sin topp. Verdelho - druvan mognar tidigt och trivs bättre på lägre belägna, svala sluttningar. Den används för halvtorr madeira. Bual - denna ger små skördar och trivs bäst när den växer på hög höjd. Vinerna brukar vara fylliga och halvsöta. Malvosie (Malmsey) - mognar sent och ger de allra sötaste och fylligaste madeiravinerna. Odlingarna ligger till största delen nära havsnivån. Tinta negra mole - är den enda blåa druvsorten som sällan står på etiketterna men som är "arbetshästen" på Madeira. Denna druvsort planterades in efter att vinlusen slagit ut de klassiska sorterna på 1800-talet och ligger bakom majoriteten av den lite enklare madeiran. Tålig sort som ger stora skördar. Vinerna betecknas ofta som "Fine" eller med andra, generiska namn.

  • Producent

    H M Borges, Sucrs. Lda

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Söt madeira får man genom att tillsätta 95-procentig druvsprit i jäsande must och på så vis avbryta jäsningen. För torrare vin väntar man med att tillsätta spriten tills vinet jäst klart. Gemensamt för all madeira är processen estufagem, där vinet hettas upp under en längre tid. Ursprungligen skedde denna uppvärmning naturligt genom att vinfaten transporterades till sjöss och utsattes för sol och värme. I dag sköts processen mer rationellt utan båtresor.

  • Kr/l - jämförpris

    172


Förpackningar