Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Aperitif och dessert , Smaksatta viner & fruktviner , Mjöd
  • ZintnieksNr 91298

  • Lettland
    Tillverkad i Lettland
  • 50:-
  • Flaska , 500 ml
Lettland
Tillverkad i Lettland

Fruktig, aningen pärlande smak med tydlig karaktär av honung, inslag av citrus, ljust bröd, lindblommor och kryddor. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller som sällskapsdryck.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-04-26
  • Alkoholhalt

    7,6 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Stor doft med tydlig karaktär av honung, inslag av citrus, ljust bröd, lindblommor och kryddor.

  • Råvaror

    Honung, ljung, propolis (bikitt), bipollen och drottninggelé.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Labietis

  • Om producenten

    Labietis startade som en bryggeripub i Riga.

  • Leverantör

    Original Brands STHLM HB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Mjöd, även kallat honungsvin, får sin alkohol genom jäsning av honung, men även andra råvaror kan förekomma. Vid tillverkning används vanligtvis samma teknik som när man gör vin, förutom att man använder vatten och honung istället för druvsaft. Mjöd kan smaka och se ut på många olika sätt beroende på vilken mängd, kvalitet och sort av honung som används och eventuellt om annan frukt, bär, kryddor, malt eller något annat ingår.

  • Kr/l - jämförpris

    100

  • Säljstart

    2019-04-26
  • Alkoholhalt

    7,6 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Stor doft med tydlig karaktär av honung, inslag av citrus, ljust bröd, lindblommor och kryddor.

  • Råvaror

    Honung, ljung, propolis (bikitt), bipollen och drottninggelé.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Labietis

  • Om producenten

    Labietis startade som en bryggeripub i Riga.

  • Leverantör

    Original Brands STHLM HB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Mjöd, även kallat honungsvin, får sin alkohol genom jäsning av honung, men även andra råvaror kan förekomma. Vid tillverkning används vanligtvis samma teknik som när man gör vin, förutom att man använder vatten och honung istället för druvsaft. Mjöd kan smaka och se ut på många olika sätt beroende på vilken mängd, kvalitet och sort av honung som används och eventuellt om annan frukt, bär, kryddor, malt eller något annat ingår.

  • Kr/l - jämförpris

    100