Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torr och halvtorr
  • Basa JaunNr 18007

  • Bordatto
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 85:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Nyanserad, mycket fruktig smak med tydlig karaktär av äpplen, inslag av päron, halm, kryddor och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, fågel eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-03-22
  • Alkoholhalt

    6,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, mycket fruktig doft med tydlig karaktär av äpplen, inslag av päron, halm och apelsin.

  • Råvaror

    Cideräpplen av sorterna ondo motxa, eri sagarra, anisa, gordin xuri, minxuri, azau sagarra, eztirotxia, geza xuria, mandoburua och patzulua.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Cideräpplen har tjocka skal och är mindre än ätäpplen. Äpplena delas vanligtvis in i fyra olika grupper, söta, bitter-söta, bittra och syrliga.

  • Producent

    Domaine Bordatto

  • Om producenten

    Domaine Bordatto grundades 2001 av Pascale och Bixintxo Aphaule. Bixintxo är också utbildad vinmakare. Egendomen består av 4,5 hektar. Äpplen odlas på 3,5 hektar och den återstående arealen består av vinodlingar. Pressresterna från ciderproduktionen används som foder till gårdens kor och återanvänds därefter som kompost.

  • Leverantör

    Riktig Cider

  • Odlingsområde

    Baskien ligger på gränsen mellan Spanien och Frankrike. Äpplena till denna cider kommer från producentens egna odlingar. Delar av äppelodlingarna ligger i branta sluttningar på pyreneiska bergen.

  • Jordmån

    Kalk, kisel, magnesium och andra vulkaniska jordarter.

  • Skörd

    Äpplena skördas för hand mellan september och december.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Äpplena krossas i två olika krossar, en med större hål för mjuka äpplen och en med mindre hål för hårdare äpplen. Efter äpplena krossats mustas och jäser sorterna separat. Jästankarna är placerade under jorden vid en sval temperatur av 4-7°C vilket ger en långsam jäsning som pågå i cirka fyra månader. Därefter blandas cidern.

  • Kr/l - jämförpris

    113,33

  • Säljstart

    2019-03-22
  • Alkoholhalt

    6,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, mycket fruktig doft med tydlig karaktär av äpplen, inslag av päron, halm och apelsin.

  • Råvaror

    Cideräpplen av sorterna ondo motxa, eri sagarra, anisa, gordin xuri, minxuri, azau sagarra, eztirotxia, geza xuria, mandoburua och patzulua.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Cideräpplen har tjocka skal och är mindre än ätäpplen. Äpplena delas vanligtvis in i fyra olika grupper, söta, bitter-söta, bittra och syrliga.

  • Producent

    Domaine Bordatto

  • Om producenten

    Domaine Bordatto grundades 2001 av Pascale och Bixintxo Aphaule. Bixintxo är också utbildad vinmakare. Egendomen består av 4,5 hektar. Äpplen odlas på 3,5 hektar och den återstående arealen består av vinodlingar. Pressresterna från ciderproduktionen används som foder till gårdens kor och återanvänds därefter som kompost.

  • Leverantör

    Riktig Cider

  • Odlingsområde

    Baskien ligger på gränsen mellan Spanien och Frankrike. Äpplena till denna cider kommer från producentens egna odlingar. Delar av äppelodlingarna ligger i branta sluttningar på pyreneiska bergen.

  • Jordmån

    Kalk, kisel, magnesium och andra vulkaniska jordarter.

  • Skörd

    Äpplena skördas för hand mellan september och december.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Äpplena krossas i två olika krossar, en med större hål för mjuka äpplen och en med mindre hål för hårdare äpplen. Efter äpplena krossats mustas och jäser sorterna separat. Jästankarna är placerade under jorden vid en sval temperatur av 4-7°C vilket ger en långsam jäsning som pågå i cirka fyra månader. Därefter blandas cidern.

  • Kr/l - jämförpris

    113,33