Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torr och halvtorr
  • Boulard Cidre BiologiqueNr 1848

  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike , Normandie
  • 54:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike , Normandie

Ekologiskt

Fruktig smak med tydlig karaktär av torkade äpplen, inslag av halm, apelsinskal, mandelmassa och kryddor. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till kitt- eller vitmögelost.


Produktinformation

  • Säljstart

    2002-10-07
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med tydlig karaktär av torkade äpplen, inslag av halm, apelsinskal och kryddor.

  • Råvaror

    Äpplen.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    21 g/l

  • Övrigt

    Cideräpplen har tjocka skal och är mindre än ätäpplen. Äpplena delas in i fyra olika grupper, söta, bitter-söta, bittra och syrliga.

  • Producent

    Boulard

  • Om producenten

    Boulard grundades 1825 av Pierre-Auguste Boulard, och drivs idag av femte generationen Boulard. Företagets fokus ligger på tillverkningen av Calvados och det är också i Calvados Boulard har sitt säte.

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Odlingsområde

    Normandie ligger i nordvästra Frankrike, nära Engelska kanalen. I distriktet finns cirka sju miljoner äppelträd och nästan 2000 olika äppelsorter.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Cider har tillverkats ungefär på samma sätt i 2 000 år. Frukten krossas och pressas och musten får jäsa till äppelvin. Antingen med naturligt förekommande jäststammar eller med hjälp av vinjäst. Efter cirka två veckors jäsning klaras cidern, filtreras och sedan får drycken genomgå en kortare kolsyregivande jäsning, antingen i trycktank eller på flaska.

  • Kr/l - jämförpris

    72

  • Säljstart

    2002-10-07
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med tydlig karaktär av torkade äpplen, inslag av halm, apelsinskal och kryddor.

  • Råvaror

    Äpplen.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    21 g/l

  • Övrigt

    Cideräpplen har tjocka skal och är mindre än ätäpplen. Äpplena delas in i fyra olika grupper, söta, bitter-söta, bittra och syrliga.

  • Producent

    Boulard

  • Om producenten

    Boulard grundades 1825 av Pierre-Auguste Boulard, och drivs idag av femte generationen Boulard. Företagets fokus ligger på tillverkningen av Calvados och det är också i Calvados Boulard har sitt säte.

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Odlingsområde

    Normandie ligger i nordvästra Frankrike, nära Engelska kanalen. I distriktet finns cirka sju miljoner äppelträd och nästan 2000 olika äppelsorter.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Cider har tillverkats ungefär på samma sätt i 2 000 år. Frukten krossas och pressas och musten får jäsa till äppelvin. Antingen med naturligt förekommande jäststammar eller med hjälp av vinjäst. Efter cirka två veckors jäsning klaras cidern, filtreras och sedan får drycken genomgå en kortare kolsyregivande jäsning, antingen i trycktank eller på flaska.

  • Kr/l - jämförpris

    72