Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torr och halvtorr
  • CidraieNr 1806

  • Cidre Original
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike , Normandie
  • 19:90
  • Flaska , 330 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike , Normandie

Fruktig, nyanserad smak med liten sötma och tydlig karaktär av torkade röda äpplen, inslag av honung, halm, aprikos, nötter och vanilj. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till kitt- eller vitmögelost.


Produktinformation

  • Säljstart

    1999-06-07
  • Alkoholhalt

    4 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med tydlig karaktär av torkade röda äpplen, inslag av halm, aprikos, nötter, honung och kryddor.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    42 g/l

  • Övrigt

    Cideräpplen har tjocka skal och är mindre än ätäpplen. Äpplena delas in i fyra olika grupper, söta, bitter-söta, bittra och syrliga.

  • Producent

    L Raison

  • Om producenten

    Louis Raison grundades 1923.

  • Leverantör

    Pernod Ricard Sweden AB

  • Odlingsområde

    Normandie ligger i nordvästra Frankrike, nära Engelska kanalen.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Cider har tillverkats ungefär på samma sätt i 2 000 år. Frukten krossas och pressas och musten får jäsa till äppelvin. Antingen med naturligt förekommande jäststammar, som i denna cider, eller med hjälp av vinjäst. Efter cirka två veckors jäsning klaras cidern, filtreras och sedan får drycken genomgå en kortare kolsyregivande jäsning, antingen i trycktank eller på flaska.

  • Kr/l - jämförpris

    60,3

  • Säljstart

    1999-06-07
  • Alkoholhalt

    4 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med tydlig karaktär av torkade röda äpplen, inslag av halm, aprikos, nötter, honung och kryddor.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    42 g/l

  • Övrigt

    Cideräpplen har tjocka skal och är mindre än ätäpplen. Äpplena delas in i fyra olika grupper, söta, bitter-söta, bittra och syrliga.

  • Producent

    L Raison

  • Om producenten

    Louis Raison grundades 1923.

  • Leverantör

    Pernod Ricard Sweden AB

  • Odlingsområde

    Normandie ligger i nordvästra Frankrike, nära Engelska kanalen.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Cider har tillverkats ungefär på samma sätt i 2 000 år. Frukten krossas och pressas och musten får jäsa till äppelvin. Antingen med naturligt förekommande jäststammar, som i denna cider, eller med hjälp av vinjäst. Efter cirka två veckors jäsning klaras cidern, filtreras och sedan får drycken genomgå en kortare kolsyregivande jäsning, antingen i trycktank eller på flaska.

  • Kr/l - jämförpris

    60,3