Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Under delar av söndagen kommer det inte gå att lägga beställningar på systembolaget.se

, Torr och halvtorr
  • Dry Hop CiderNr 18005

  • Frutoso
  • Sverige
    Tillverkad i Sverige
  • 21:20
  • Flaska , 330 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige

Mycket fruktig smak med liten sötma och tydlig karaktär av gröna äpplen, inslag av färska örter, aprikos och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-06-01
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig, något humlearomatisk doft med tydlig karaktär av gröna äpplen, inslag av färska örter, honung och citrus.

  • Råvaror

    Cideräpplen samt humle av sorterna och centennial.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    45 g/l

  • Övrigt

    Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.

  • Producent

    Frutoso

  • Om producenten

    Frutoso har sitt säte i Landskrona i Skåne.

  • Leverantör

    Frutoso International AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Äppelmust får jäsa till cider och torrhumlas sedan med humle av sorterna citra och centennial. Torrhumlingen sker under två veckor på ölfat.

  • Kr/l - jämförpris

    64,24

  • Säljstart

    2019-06-01
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig, något humlearomatisk doft med tydlig karaktär av gröna äpplen, inslag av färska örter, honung och citrus.

  • Råvaror

    Cideräpplen samt humle av sorterna och centennial.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    45 g/l

  • Övrigt

    Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.

  • Producent

    Frutoso

  • Om producenten

    Frutoso har sitt säte i Landskrona i Skåne.

  • Leverantör

    Frutoso International AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Äppelmust får jäsa till cider och torrhumlas sedan med humle av sorterna citra och centennial. Torrhumlingen sker under två veckor på ölfat.

  • Kr/l - jämförpris

    64,24