Viktig information
På grund av Covid-19 har fler kunder valt hemleverans. Det ökade trycket har lett till att vi därför inte kan ta emot fler beställningar för hemleverans före påsk. Tisdag 7 april tar vi emot beställningar igen.
, Torr och halvtorr
  • GalipetteNr 89288

  • Cidre Brut
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike , Bretagne
  • 19:90
  • Flaska , 330 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike , Bretagne

Fruktig smak med liten sötma, inslag av röda äpplen, halm, nötter, kryddor och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till kitt- eller vitmögelost.


Produktinformation

  • Glutenfri

  • Säljstart

    2017-04-18
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Orange färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av torkade äpplen, halm, kryddor, nötter och apelsinskal.

  • Råvaror

    Cideräpplen av sorterna kermerrien, marie ménard och judor.

  • Sockerhalt

    39 g/l

  • Övrigt

    Cideräpplen har tjocka skal och är mindre än ätäpplen. Äpplena delas in i fyra olika grupper, söta, bitter-söta, bittra och syrliga.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Les Celliers Associés

  • Om producenten

    Kooperativet Les Celliers Associes grundades 1953 av 12 st lokala äppelodlare i Côtes d'Armor.

  • Leverantör

    Multibev AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Bretagne är en halvö i nordvästra Frankrike.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Cider har tillverkats ungefär på samma sätt i 2 000 år. Frukten krossas och pressas och musten får jäsa till äppelvin. Antingen med naturligt förekommande jäststammar eller med hjälp av vinjäst. Efter cirka två veckors jäsning klaras cidern, filtreras och sedan får drycken genomgå en kortare kolsyregivande jäsning, antingen i trycktank eller på flaska. Denna cider är opastöriserad.

  • Kr/l - jämförpris

    60,3

  • Säljstart

    2017-04-18
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Orange färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av torkade äpplen, halm, kryddor, nötter och apelsinskal.

  • Råvaror

    Cideräpplen av sorterna kermerrien, marie ménard och judor.

  • Sockerhalt

    39 g/l

  • Övrigt

    Cideräpplen har tjocka skal och är mindre än ätäpplen. Äpplena delas in i fyra olika grupper, söta, bitter-söta, bittra och syrliga.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Les Celliers Associés

  • Om producenten

    Kooperativet Les Celliers Associes grundades 1953 av 12 st lokala äppelodlare i Côtes d'Armor.

  • Leverantör

    Multibev AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Bretagne är en halvö i nordvästra Frankrike.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Cider har tillverkats ungefär på samma sätt i 2 000 år. Frukten krossas och pressas och musten får jäsa till äppelvin. Antingen med naturligt förekommande jäststammar eller med hjälp av vinjäst. Efter cirka två veckors jäsning klaras cidern, filtreras och sedan får drycken genomgå en kortare kolsyregivande jäsning, antingen i trycktank eller på flaska. Denna cider är opastöriserad.

  • Kr/l - jämförpris

    60,3