Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torr och halvtorr
  • KiviksNr 1875

  • Äppelcider rosé med smak av jordgubb
  • Sverige
    Sverige
  • 15:90
  • Flaska , 330 ml
Sverige
Sverige

Bärig smak med sötma och tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av geléhallon. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till frukt- och bärdesserter.


Produktinformation

  • Säljstart

    2015-06-01
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Rosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av geléhallon.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    58 g/l

  • Övrigt

    Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.

  • Producent

    Kiviks Musteri AB

  • Om producenten

    I slutet av 1800-talet planterade Henric Åkesson de första äppelträden på Österlen, detta blev landets första yrkesmässiga äppelodling. Kiviks Musteri grundades 1935 av Henrics son Ivar, som byggde ett musteri i äppelodlingen. 1950 togs hans son över i sin tur, och moderniserade och utvecklade företaget. Idag drivs familjeföretaget av fjärde generationen Åkesson. Kiviks musteri tillverkar flera olika frukt- och bärprodukter, främst av nordiska frukter och bär, med fokus på äpplen.

  • Leverantör

    Kiviks Musteri AB

  • Kr/l - jämförpris

    48,18

  • Säljstart

    2015-06-01
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Rosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av geléhallon.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    58 g/l

  • Övrigt

    Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.

  • Producent

    Kiviks Musteri AB

  • Om producenten

    I slutet av 1800-talet planterade Henric Åkesson de första äppelträden på Österlen, detta blev landets första yrkesmässiga äppelodling. Kiviks Musteri grundades 1935 av Henrics son Ivar, som byggde ett musteri i äppelodlingen. 1950 togs hans son över i sin tur, och moderniserade och utvecklade företaget. Idag drivs familjeföretaget av fjärde generationen Åkesson. Kiviks musteri tillverkar flera olika frukt- och bärprodukter, främst av nordiska frukter och bär, med fokus på äpplen.

  • Leverantör

    Kiviks Musteri AB

  • Kr/l - jämförpris

    48,18