, Torr och halvtorr
  • Kiviks Ekologisk ÄppelciderNr 1892

  • Sverige
    Tillverkad i Sverige , Skåne län , Simrishamns kommun
  • 17:90
  • Flaska , 330 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige , Skåne län , Simrishamns kommun

Ekologiskt

Fruktig smak med sötma och tydlig karaktär av äpplen, inslag av örter, päron och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av kyckling eller fläskkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-03-01
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med tydlig karaktär av äpplen, inslag av örter, päron och citrus.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    42 g/l

  • Övrigt

    Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.

  • Producent

    Kiviks Musteri AB

  • Om producenten

    I slutet av 1800-talet planterade Henric Åkesson de första äppelträden på Österlen, detta blev landets första yrkesmässiga äppelodling. Kiviks Musteri grundades 1935 av Henrics son Ivar, som byggde ett musteri i äppelodlingen. 1950 tog hans son över i sin tur, och moderniserade och utvecklade företaget. Idag drivs familjeföretaget av fjärde generationen Åkesson. Kiviks musteri tillverkar flera olika frukt- och bärprodukter, främst av nordiska frukter och bär, med fokus på äpplen.

  • Leverantör

    Kiviks Musteri AB

  • Kr/l - jämförpris

    54,24

  • Säljstart

    2016-03-01
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med tydlig karaktär av äpplen, inslag av örter, päron och citrus.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    42 g/l

  • Övrigt

    Från och med 1 juli 2005 har Sverige egna regler för cider. Cider i Sverige ska vara framställd genom jäsning av äppel- och/eller päronmust. Beteckningarna päroncider eller äppelcider används då andelen juice från päron eller äpple överstiger 50 procent av den ingående mängden juice. Det är tillåtet att smaksätta med naturliga aromer, ojäst fruktjuice av äpple eller päron samt socker. Svensk cider får också kolsyras.

  • Producent

    Kiviks Musteri AB

  • Om producenten

    I slutet av 1800-talet planterade Henric Åkesson de första äppelträden på Österlen, detta blev landets första yrkesmässiga äppelodling. Kiviks Musteri grundades 1935 av Henrics son Ivar, som byggde ett musteri i äppelodlingen. 1950 tog hans son över i sin tur, och moderniserade och utvecklade företaget. Idag drivs familjeföretaget av fjärde generationen Åkesson. Kiviks musteri tillverkar flera olika frukt- och bärprodukter, främst av nordiska frukter och bär, med fokus på äpplen.

  • Leverantör

    Kiviks Musteri AB

  • Kr/l - jämförpris

    54,24