, Torr och halvtorr
  • PoiréNr 10734

  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 49:-
  • Flaska , 330 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Fruktig smak med liten sötma, tydlig karaktär av gula päron, inslag av kryddor, honung, halm och grönt te. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller av rätter av ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går inte att beställa för närvarande. Öppnar åter för beställning 22/9.

Dryckerna finns i butiker som har sortimentet.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-03-27
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med tydlig karaktär av päron, inslag av kryddor, honung, halm och vanilj.

  • Råvaror

    Päron.

  • Övrigt

    Äppel- och päronträd trivs på platser där det ofta är för kallt för vinrankor, som längs Atlantkusten i Frankrike, Spanien och England. Eller exempelvis i Sverige. Ciderpäron är mindre än vanliga päron och har tjockt skal.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Eric Bordelet

  • Om producenten

    Eric bordelet var tidigare sommelier på trestjärniga restaurangen Apergé i Paris. 1992 återvänd han till familjens gård i Normandie för att börja tillverka cider och päroncider - poiré. Egendomen består av 23 hektar äppel- och päronodlingar.

  • Leverantör

    Riktig Cider

  • Odlingsområde

    Päronen till denna cider kommer från odlingar i Domfront, i södra Normandie.

  • Skörd

    Päronen skördas för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Päronen krossas, pressas och musten får därefter spontanjäsa.

  • Lagring

    Cidern har lagrats på ståltank.

  • Kr/l - jämförpris

    148,49

  • Säljstart

    2020-03-27
  • Alkoholhalt

    4,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med tydlig karaktär av päron, inslag av kryddor, honung, halm och vanilj.

  • Råvaror

    Päron.

  • Övrigt

    Äppel- och päronträd trivs på platser där det ofta är för kallt för vinrankor, som längs Atlantkusten i Frankrike, Spanien och England. Eller exempelvis i Sverige. Ciderpäron är mindre än vanliga päron och har tjockt skal.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Eric Bordelet

  • Om producenten

    Eric bordelet var tidigare sommelier på trestjärniga restaurangen Apergé i Paris. 1992 återvänd han till familjens gård i Normandie för att börja tillverka cider och päroncider - poiré. Egendomen består av 23 hektar äppel- och päronodlingar.

  • Leverantör

    Riktig Cider

  • Odlingsområde

    Päronen till denna cider kommer från odlingar i Domfront, i södra Normandie.

  • Skörd

    Päronen skördas för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Päronen krossas, pressas och musten får därefter spontanjäsa.

  • Lagring

    Cidern har lagrats på ståltank.

  • Kr/l - jämförpris

    148,49