, Torr och halvtorr
  • TrabancoNr 11894

  • Sidra Natural
  • Spanien
    Tillverkad i Spanien
  • 54:90
  • Flaska , 700 ml
Spanien
Tillverkad i Spanien

Fruktig smak med tydlig karaktär av äpplen, inslag av örter, halm och apelsin. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck, eller till rätter av fläsk eller kyckling.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-04-06
  • Alkoholhalt

    6 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Stor doft med tydlig karaktär av äpplen, inslag av kryddor och apelsin.

  • Producent

    Sidra Trabanco

  • Om producenten

    Företaget Trabanco grundades 1925 av Emilio Trabanco, som utökade verksamheten för ett litet musteri nära Gijon. Idag drivs företaget av Vicente Trabanco, andra generationen cidermakare. Vicente införde många metoder som nu är vanliga inom cidertillverkningen, till exempel "racking", att blanda cider från olika fat för att få en få en perfekt blend, och att använda stora fat. På 1990-talet anställdes Jesús Gomez, cidervärldens förste oenolog. Hans kunskaper gjorde att nya produkter togs fram, till exempel juice, vinäger och mousserande cider. I företaget arbetar även Eva Trabanco som också är utbildad oenolog. Idag har även den fjärde generationen av familjen börjat arbeta i företaget. Trabanco har egna äppelodlingar i Asturien som omfattar 100 hektar.

  • Leverantör

    Multibev AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Mustningen skedde i anläggningar i Sariego och Lavandera. Äpplena tvättades och krossades sedan i traditionella träpressar. Alkoholjäsningen skedde sedan med naturliga jäststammar på kastanjefat, cidern genomgick även en malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Cidern lagrades på kastanjefat i ungefär ett halvår. Efter lagringen blandades cider från olika fat för att få rätt balans, och buteljerades sedan.

  • Skörd

    Äpplena skördades från september till december.

  • Odlingsområde

    Sidra Trabanco har sina äppelodlingar i regionen Asturien, som ligger vid Biscayabukten i norra Spanien.

  • Kr/l - jämförpris

    78,43

  • Säljstart

    2018-04-06
  • Alkoholhalt

    6 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Stor doft med tydlig karaktär av äpplen, inslag av kryddor och apelsin.

  • Producent

    Sidra Trabanco

  • Om producenten

    Företaget Trabanco grundades 1925 av Emilio Trabanco, som utökade verksamheten för ett litet musteri nära Gijon. Idag drivs företaget av Vicente Trabanco, andra generationen cidermakare. Vicente införde många metoder som nu är vanliga inom cidertillverkningen, till exempel "racking", att blanda cider från olika fat för att få en få en perfekt blend, och att använda stora fat. På 1990-talet anställdes Jesús Gomez, cidervärldens förste oenolog. Hans kunskaper gjorde att nya produkter togs fram, till exempel juice, vinäger och mousserande cider. I företaget arbetar även Eva Trabanco som också är utbildad oenolog. Idag har även den fjärde generationen av familjen börjat arbeta i företaget. Trabanco har egna äppelodlingar i Asturien som omfattar 100 hektar.

  • Leverantör

    Multibev AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Mustningen skedde i anläggningar i Sariego och Lavandera. Äpplena tvättades och krossades sedan i traditionella träpressar. Alkoholjäsningen skedde sedan med naturliga jäststammar på kastanjefat, cidern genomgick även en malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Cidern lagrades på kastanjefat i ungefär ett halvår. Efter lagringen blandades cider från olika fat för att få rätt balans, och buteljerades sedan.

  • Skörd

    Äpplena skördades från september till december.

  • Odlingsområde

    Sidra Trabanco har sina äppelodlingar i regionen Asturien, som ligger vid Biscayabukten i norra Spanien.

  • Kr/l - jämförpris

    78,43