Cider , Torr och halvtorr
  • TrabancoNr 99576

  • Sidra natural
  • Spanien
    Tillverkad i Spanien
  • 49:90
  • Flaska , 700 ml
Spanien
Tillverkad i Spanien

Nyanserad, karaktärsfull smak med inslag av vinteräpplen, halm, örter och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av fisk, fläsk eller kyckling.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    6 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Karaktärsfull doft med inslag av vinteräpplen, halm, örter och citrus.

  • Råvaror

    Cideräpplen, bland andra durona tresali, blanquina, lomón montés, raxao, vardialona och ernestina.

  • Producent

    Multibev AB

  • Om Producenten

    Företaget Trabanco grundades 1925 av Emilio Trabanco, som utökade verksamheten för ett litet musteri nära Gijon. Idag drivs företaget av Vicente Trabanco, andra generatioen cidermakare. Vicente införde många metoder som nu är vanliga inom cidertillverkningen, till exempel "racking", att blanda cider från olika fat för att få en få en perfekt blend, och att använda stora fat. På 1990-talet anställdes Jesús, cidervärldens förste oenolog. Hans kunskaper gjorde att nya produkter togs fram, till exempel juice, vinäger och mousserande cider. I företaget arbetar även Eva Trabanco som också är utbildad oenolog. Trabanco har egna äppelodlingar, som omfattar 100 hektar.

  • Leverantör

    Multibev AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Mustningen skedde i anläggningar i Sariego och Lavandera. Äpplena tvättades och krossades sedan i traditionella träpressar. Alkoholjäsningen skedde sedan på kastanjefat, cidern genomgick även en malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Cidern lagrades på kastanjefat i ungefär ett halvår.

  • Skörd

    Äpplena skördades från september till december.

  • Odlingsområde

    Sidra Trabanco har sina äppelodlingar i regionen Asturien, som ligger vid Biscayabukten i norra Spanien.

  • Kr/l - jämförpris

    71,29