, Torr och halvtorr
  • Trabanco Sidra NaturalNr 11812

  • Cosecha Propia , 2016
  • Spanien
    Tillverkad i Spanien
  • 65:90
  • Flaska , 700 ml
Spanien
Tillverkad i Spanien

Karaktärsfull, fruktig smak med inslag av vinteräpplen, halm, kryddor och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av kyckling eller fläskkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-10-05
  • Alkoholhalt

    6 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Karaktärsfull, fruktig doft med inslag av vinteräpplen, stall, kryddor och apelsinskal.

  • Övrigt

    Namnet "Cosecha Propia" bedyder "egen skörd" och syftar på att Trabanco tagit äpplena till denna cider enbart från sina egna odlingar. Bittra och syrliga äppelsorter användes till denna cider.

  • Producent

    Sidra Trabanco Lavandera

  • Om producenten

    Företaget Trabanco grundades 1925 av Emilio Trabanco, som utökade verksamheten för ett litet musteri nära Gijon. Idag drivs företaget av Vicente Trabanco, andra generationen cidermakare. Vicente införde många metoder som nu är vanliga inom cidertillverkningen, till exempel "racking", att blanda cider från olika fat för att få en få en perfekt blend, och att använda stora fat. På 1990-talet anställdes Jesús Gomez, cidervärldens förste oenolog. Hans kunskaper gjorde att nya produkter togs fram, till exempel juice, vinäger och mousserande cider. I företaget arbetar även Eva Trabanco som också är utbildad oenolog. Idag har även den fjärde generationen av familjen börjat arbeta i företaget. Trabanco har egna äppelodlingar i Asturien som omfattar 100 hektar.

  • Leverantör

    Multibev AB

  • Odlingsområde

    Sidra Trabanco har sina äppelodlingar i regionen Asturien, som ligger vid Biscayabukten i norra Spanien.

  • Skörd

    Äpplena skördades från september till december.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Mustningen skedde i anläggningar i Sariego och Lavandera. Äpplena tvättades och krossades sedan i traditionella träpressar. Alkoholjäsningen skedde sedan med naturliga jäststammar på kastanjefat, cidern genomgick även en malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Cidern lagrades på kastanjefat i ungefär ett halvår. Efter lagringen blandades cider från olika fat för att få rätt balans, och buteljerades sedan.

  • Kr/l - jämförpris

    94,14

  • Säljstart

    2018-10-05
  • Alkoholhalt

    6 %

  • Färg

    Något oklar, gul färg.

  • Doft

    Karaktärsfull, fruktig doft med inslag av vinteräpplen, stall, kryddor och apelsinskal.

  • Övrigt

    Namnet "Cosecha Propia" bedyder "egen skörd" och syftar på att Trabanco tagit äpplena till denna cider enbart från sina egna odlingar. Bittra och syrliga äppelsorter användes till denna cider.

  • Producent

    Sidra Trabanco Lavandera

  • Om producenten

    Företaget Trabanco grundades 1925 av Emilio Trabanco, som utökade verksamheten för ett litet musteri nära Gijon. Idag drivs företaget av Vicente Trabanco, andra generationen cidermakare. Vicente införde många metoder som nu är vanliga inom cidertillverkningen, till exempel "racking", att blanda cider från olika fat för att få en få en perfekt blend, och att använda stora fat. På 1990-talet anställdes Jesús Gomez, cidervärldens förste oenolog. Hans kunskaper gjorde att nya produkter togs fram, till exempel juice, vinäger och mousserande cider. I företaget arbetar även Eva Trabanco som också är utbildad oenolog. Idag har även den fjärde generationen av familjen börjat arbeta i företaget. Trabanco har egna äppelodlingar i Asturien som omfattar 100 hektar.

  • Leverantör

    Multibev AB

  • Odlingsområde

    Sidra Trabanco har sina äppelodlingar i regionen Asturien, som ligger vid Biscayabukten i norra Spanien.

  • Skörd

    Äpplena skördades från september till december.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Mustningen skedde i anläggningar i Sariego och Lavandera. Äpplena tvättades och krossades sedan i traditionella träpressar. Alkoholjäsningen skedde sedan med naturliga jäststammar på kastanjefat, cidern genomgick även en malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Cidern lagrades på kastanjefat i ungefär ett halvår. Efter lagringen blandades cider från olika fat för att få rätt balans, och buteljerades sedan.

  • Kr/l - jämförpris

    94,14