Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

  • Agusti TorelloNr 90309

  • Gran Reserva Barrica ,
  • Spanien
    , Cava
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Nyanserad, fruktig, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, aprikos, gummi och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller fågel.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Stor, nyanserad, fruktig, något utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, aprikos, gummi och mandarin.

  • Råvaror

    Macabeo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten macabeo odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Agusti Torello

  • Om producenten

    Agusti Torello Mata startade cava-vineriet i Sant Sadurní d’Anoia år 1959. Egendomen drivs enligt ekologiska principer.

  • Leverantör

    Viña Española AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Finca Pla dels Fidels.

  • Skörd

    Druvorna har skördats för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet har jäst på fat från Trançais. Cava görs enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. En cava som legat mer än tre år på sin jästfällning får skriva ut gran reserva på etiketten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2019-05-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Stor, nyanserad, fruktig, något utvecklad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, aprikos, gummi och mandarin.

  • Råvaror

    Macabeo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorten macabeo odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Agusti Torello

  • Om producenten

    Agusti Torello Mata startade cava-vineriet i Sant Sadurní d’Anoia år 1959. Egendomen drivs enligt ekologiska principer.

  • Leverantör

    Viña Española AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava men merparten kommer från Katalonien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Finca Pla dels Fidels.

  • Skörd

    Druvorna har skördats för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet har jäst på fat från Trançais. Cava görs enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. En cava som legat mer än tre år på sin jästfällning får skriva ut gran reserva på etiketten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    265,33