, Torrt vitt
  • Agusti Torelló Mata Gran ReservaNr 97035

  • Barrica Brut Nature ,
  • Spanien
    , Cava
  • 209:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, rostat bröd, aprikos, nougat och apelsin. Serveras vid 8-10°C till smakrika rätter av fisk eller till ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-23
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, rostat bröd, aprikos, hasselnötter och apelsin.

  • Råvaror

    Macabeo.

  • Övrigt

    Druvsorten macabeo odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Agusti Torello

  • Om producenten

    Agusti Torello Mata startade cava-vineriet i Sant Sadurní d’Anoia år 1959.

  • Leverantör

    Viña Española AB

  • Odlingsområde

    'Cava' är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Detta vin har sitt ursprung i Penedès som ligger sydväst om Barcelona.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Denna cava är en så kallad brut nature vilket innebär att inget socker tillsatts vid degorgeringen.

  • Lagring

    40 procent av basvinet lagrades i åtta månader på franska ekfat. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. En cava som legat mer än 15 månader på sin jästfällning får skriva ut reserva på etiketten.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    278,67

  • Säljstart

    2020-06-23
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, rostat bröd, aprikos, hasselnötter och apelsin.

  • Råvaror

    Macabeo.

  • Övrigt

    Druvsorten macabeo odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Agusti Torello

  • Om producenten

    Agusti Torello Mata startade cava-vineriet i Sant Sadurní d’Anoia år 1959.

  • Leverantör

    Viña Española AB

  • Odlingsområde

    'Cava' är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Detta vin har sitt ursprung i Penedès som ligger sydväst om Barcelona.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Denna cava är en så kallad brut nature vilket innebär att inget socker tillsatts vid degorgeringen.

  • Lagring

    40 procent av basvinet lagrades i åtta månader på franska ekfat. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. En cava som legat mer än 15 månader på sin jästfällning får skriva ut reserva på etiketten.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    278,67